Matsedel v.24 | Lyxiga sommarrätter
Veckans matsedel – Lyxiga sommarrätter
Vi är nu mitt i juni och det är dags att duka fram för riktigt goda och lyxiga sommarrätter! I veckans matsedel hittar du recept för både somrig middag, lyxig sommardessert, recept på glasstårta, och en god vattenmelonsallad med fetaost. Det kommer också recept på tacos, ugnsbakad lax, rostad potatis, nudelwok med lövbiff, crispy chicken tacos och massor av andra goda recept.
Hoppas du ska hitta inspiration till något att servera på en sommarmiddag, studentmottagning, semesterfirande, ta med på en sommarpicknick eller en dag på stranden. Vilken situation du än befinner dig i hoppas jag att du ska hitta lite matinspo!
Här kommer matsedeln! 💖
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
En supergod och faktiskt väldigt enkel middag, det enda som behövs är lite förberedelse att du gör degen dagen innan och låter den jäsa över natten. Låter du degen jäsa i 24-48h kommer du få en fluffig och god deg som gör din pizza extra god! Jag ringlar olivolja och kryddar min ugnsform innan jag lägger på pizzan för att ge undersidan av pizzan smak också. Ovansidan toppar jag med mozzarella och en god pastasås.
Grekisk sallad med risoni och ugnsbakad kyckling
En salt, syrlig, krämig och god risonisallad. Jag steker kycklingen på båda sidor först för att ge den yta och lägger den sedan i ugnen tills den är klar. Då får den både gyllene utsida och en saftig smak av att bakas i ugnen. Lägg upp allt i en fin skål och servera med en syrlig sallad och lite goda, gröna oliver!
Serveringsskålen jag har till min grekiska risonisallad kommer från Olsson & Jensen, vilket är ett märke jag äger många delar från!
Du kan kolla in deras olika skålar och serveringsfat här!
En jättefräsch och god sallad med en klassisk kombination: vattenmelon och fetaost! Vad kan passa bättre en varm sommardag? I den här salladen hade jag också lite gurka och björnbär för att ge den lite fler olika texturer och smaker. Jag toppar också med lite mynta och pressad citron, vilket lyfter smakerna ännu mer!
Chicken shish kebab med pitabröd och grönsaker
En perfekt sommarmiddag som ger en lite extra känsla av lyx och semester. Marinera bara kycklingen åtminstone några timmar innan du ska grilla eller steka den, pitabrödet kan du köpa färdigt och salladen hackar du bara ihop snabbt innan servering. Till detta steker du bara lite pimentos de padron och blandar ihop en vitlökssås. Där har du en riktigt god och härlig sommarmiddag som kommer imponera på dig själv och dina gäster!
Pitabröd är enkelt att göra hemma, klicka här för mitt recept på hemmagjorda pita. Men om du inte orkar finns det många jättebra pitabröd att köpa färdiga i de flesta matbutiker, jag tycker de frysta från Hatting funkar hur bra som helst att använda!
Klicka här för att titta närmare på dem!
Langos – fluffiga och mjuka hemmagjorda langos
Langos är ett slags friterat bröd som ursprungligen kommer från Ungern och är gjort av deg som jäser och sedan friteras i olja. Langos kan ätas som det är eller med olika pålägg, till exempel gräddfil, ost, vitlökssmör eller skinka. Jag har haft tångrom och, rödlök och dill på mina. Det är supergott, billigt och lyxigt!
Skaffa dig en djup och bra wokpanna för när du ska fritera något, eller göra en pastasås. Denna från Fiskars är min favorit, och en panna jag använder ofta!
Klicka här för att se närmare!
Rostad potatissallad med majs och rödlök
En rustik, smakrik och god potatissallad med rostad potatis, stekt majs och rödlök. Jag toppar potatissalladen med vitlök, olja och persilja. Servera till grillat eller som tillbehör på en buffé.
Krispig halloumiburgare med jalapenodressing
En sommarklassiker! Halloumiburgare är ju så gott att äta i solen en varm sommardag. Till min halloumiburgare gör jag en god jalapenodressing som ger lite hetta och krämighet. Jalapenodressingen är jätteenkel att blanda ihop och kräver bara jalapenos, creme fraiche, majonnäs och salt!
Lax med pressad potatis och citronsås med rom
Den här rätten består av några få, men perfekt tillagade komponenter! Det är lax som ugnsbakas tills den blir perfekt saftig, en god pressad potatis och en syrlig och krämig citronsås. För små puffar av syra härvar när du äter rekommenderar jag att lägga till antingen stenbitsrom eller tångrom. Och till sist toppar vi med lite gräslök för att få en viss fräschör i rätten också. Det blir en krämig, saftig, salt, syrlig, och fräsch middag i ett!
En ssmarrig nudelwok med lövbiff och grönsaker. Den är enkel att göra och blir väldigt god! Se till att strimla grönsakerna, skära upp köttet och koka upp nudlarna innan du värmer på wokpannan. Sedan kan du snabbt bara woka ihop allting för att njuta av en riktigt god middag!
Denna chicken taco har allt! Den är salt, söt, syrlig och fett på en och samma gång. Kycklingen panerar jag i panko, mjöl och ägg innan jag steker den tills den blir helt gyllene och krispig. Sedan skär jag bara upp kycklingen i smalare bitar och serverar på en tortilla med en mangosalsa, rostad lök, sallad, smörstekt majs och en lime-majonnäs. Hur gott?!
Nutellaglasstårta med jordgubbssås
Sist vill jag tipsa er om en jättegod och jätteenkel glasstårta: Nutellaglasstårtan! Sommarens busenklaste och godaste dessert. Detta är en glasstårta som går att svänga ihop på nolltid och blir otroligt fin vid servering. Du kokar bara ihop en jordgubbssås av frysta jordgubbar, och mixar vaniljglass med nutella för att göra en god glass med smak av vanilj, choklad och hasselnöt. När glassen har fått frysa på nytt ställer du bara fram den, serverar med färska jordgubbar och ringlar över din smarriga sås!