Ingredients
-
Soppan
- 2 msk Smör
- 400 g Skogschampinjoner
- 1 st Schalottenlök
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk Timjan
- 2 msk Kantarellfond
- 6 dl Vatten
- 5 dl Vispgrädde
- 0.5 tsk Citron/vinäger
- 0.5 tsk Kinesisk soya
- Salt
- Peppar
-
Topping
- 2.5 dl Finriven parmesan
- 200 g Trattkantareller
Directions
Höstig och god svampsoppa som toppas med smörstekta trattkantareller och parmesanchips som både ger soppan syra och sälta.
I soppan har jag skogschampionjoner med det funkar fint med annan svamp med.
Andra goda soppor
Linssoppa toppad med rostad blomkål
Steps
1 Done | ParmesanchipsSätt ugnen på 200 grader. Finriv parmesanen och lägg i små högar på en plåt med bakplåtspapper. |
2 Done | SoppanAnsa och grovhacka svampen. Riv vitlöken och hacka löken. |
3 Done | När soppan puttrat klart mixa i en blender eller med stavmixer till en slät soppa (lite bitar kan vara kvar). |
4 Done | TrattkantarellerAnsa kantarellerna och stek sedan i en panna tills de svettats ur vätskan. Tillsätt smör och stek tills de fått yta. Salta och peppra. |
5 Done | ServeraHäll upp soppan i skålar. Toppa med trattisar och krossade parmesanchips, samt ev en kvist timjan eller persilja. |