https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Ingredient: Ris

Ingredient: Ris

Share

Orange chicken – frasig kyckling med apelsinglaze

Cooking Time: 55
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Helgmat
  • Kyckling & Kött
  • Kycklingrätter
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Orange chicken – frasig kyckling med apelsinglaze.  Jättegod kinesisk rätt som är populär på många snabbmatskedjor. Den är något tidskrävande att göra men inte för avancerad. Det går utmärkt att...

Emilia

mars 20, 2023
Like 57
Read More
4 Comments
Share

Kyckling med currysås och ris

Cooking Time: 50
  • Helgmat
  • Kyckling & Kött
  • Kycklingrätter
  • Matlådemat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Kyckling med currysås och ris. En smarrig klassiker som passar likabra till helgen som till vardags. I det här receptet använder jag kycklinglår men det funkar bra med andra kycklingdelar...

Emilia

mars 9, 2023
Like 72
Read More
4 Comments
Share

Chorizogryta

Cooking Time: 30
  • Billig middag
  • Kyckling & Kött
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Snabb middag
Chorizogryta som du kan servera med ris, bulgur eller som jag gjorde med spräzle. Spräzle köpte jag på Lidl under deras Alpvecka. Väldigt gott till men vet tyvärr inte vart...

Emilia

februari 16, 2023
Like 15
Read More
Comment
Share

Kycklinggryta med smaksatt creme fraiche, tomater och spenat

Cooking Time: 40
Okategoriserade
Kycklinggryta med smaksatt creme fraiche med tomat och basilika, tomater och spenat. En enkel och lättlagad middag som går fort att göra och passar perfekt i matlådan.

Emilia

januari 24, 2023
Like 67
Read More
2 Comments
Share

Indisk gryta med kidneybönor – rajma chawal

Cooking Time: 40
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Vegetariskt
Rajma chawal, en nordindisk gryta med kidneybönor. Krämig, god och helt vegetarisk. Serveras med ris. I grundreceptet ingår inte grädde men jag adderade det för ett krämigare resultat. Blev väldigt...

Emilia

november 17, 2022
Like 27
Read More
2 Comments
Share

Kebabgryta med gult ris och vitlökssås

Cooking Time: 30
  • Kyckling & Kött
  • Matlådemat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Snabb middag
Kebabgryta med gult ris och vitlöksås. Perfekt vardagsrätt som går snabbt att laga. Gott i matlåda och går även att göra med valfri sorts kebab. Jag använde fryst kebab från...

Emilia

oktober 27, 2022
Like 58
Read More
1 Comment
Share

Fried rice med skinka

Cooking Time: 30
  • Billig middag
  • Kyckling & Kött
  • Lättlagade recept
  • Matlådemat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Fried rice med skinka – en snabblagad och perfekt rätt som passar utmärkt dagar när du inte har mycket tid i köket. Har du ris över går detta på max...

Emilia

oktober 19, 2022
Like 32
Read More
Comment
Share

Röd curry med linser

Cooking Time: 50
  • Billig middag
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Vegetariskt
Röd curry med linser som serveras med ris. En krämig gryta med massor av grönsaker. Denna rätt är relativt billig att göra och mycket avgörs på vilka grönsaker man väljer...

Emilia

september 26, 2022
Like 23
Read More
2 Comments
Share

Dragonkyckling med ris

Cooking Time: 35
  • Kyckling & Kött
  • Kycklingrätter
  • Lättlagade recept
  • Matlådemat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Dragonkyckling med ris – en riktigt god och krämig kycklingrätt. Går fort att laga och passar utmärkt i matlådan. Ris påverkas inte på samma sätt som potatis och pasta när...

Emilia

september 17, 2022
Like 71
Read More
Comment
Share

Korvgryta med ris

Cooking Time: 35
  • Billig middag
  • Kyckling & Kött
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Snabb middag
Korvgryta med ris. En billig, god och lättlagad middag som passar hela familjen. Du kan laga denna med vilken korv du vill. Servera med ris och en god gurksallad till....

Emilia

augusti 21, 2022
Like 93
Read More
2 Comments
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni tagg
Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni taggade?😍 först ut dessa fluffiga brioschesaffransbullar med hasselnötskräm, eller vaniljkräm om du vill! Fluffiga och mjuka som moln ☁️

Recept på lussekatter och saffransbullar med mandelmassa är näst på tur!

Ingredienser 
Detta sna kokoas ihop
1.75 dl mjölk
0.5 dl vetemjöl 

Till degen
1 dl Strösocker 
1 g saffran 
25 g jäst
2 dl mjölk
3 ägg
9.5 dl vetemjöl 
120g smör
1.5 msk olja 

Fyllda saffransbullar - mjuka som moln!☁️
Du kan fylla dem i antingen vaniljkräm eller hasselnötskräm.
Den här degen är elastiskare och klibbigare än vanlig bulldeg. Typ som en briochdeg.

Gör såhär
Koka ihop mjöl och mjölk till en tjock massa. 
Lägg över in bakbunke. Tillsammans med ägg, mjölk, jäst, saffran, och socker. Rör ihop och tillsätt sedan lite av mjölet åt gången samt salt. Vänd i rumstempererat smör. Arbeta degen i ca 15 min. Den kommer vara åt det klibbiga hållet. Låt jäsa i bunke i cirka en timme.
Skälp ut degen på ett mjölad yta. Knådda ihop lite grann med mjöl. Kavla ut och dela i 12-15 st rutor.
Fyll varje ruta med en matsked nutella eller vaniljkräm. Stäng igen rulla ihop och placera i en form klädd med bakplåtspapper. Täck och låt jäsa i 20 min
Värm ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 min eller eller tills bullen har uppnått en innertemperatur på 98 gra.der. Exakt tid varierar beroende på ugn.
Låt svalna något innan du pudrar med florsocker.


Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag ba
Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag bakade det här brödet, men nu måste jag göra det oftare för det är såå gott!

Gör mackor på eller servera till soppa 😍

Ingredienser 
25 g Torrjäst
2 tsk Salt
10.5 dl 
Vetemjöl special
2.5 dl Mjölk
2 dl Naturell yoghurt
1 dl Rapsolja 

Topping
1 st Ägg
Sesamfrön
2 msk Smör

Degen 
Lös upp jästen i ljummen mjölk, addera yoghurt och olja i. Addera 1/3 av mjölet.Blanda ihop med en slev till en kletig deg. Tillsätt en tredjedel till och saltm blanda ihop - antingen med en slev eller för hand. Arbeta nu in resten av mjölet för hand eller med maskin tills du har en smidig och mjuk deg. Hellre lite åt det kladdiga hållet än torr. Men känns den för kletig addera lite mer mjöl. Har hållt nere mängden mjöl i receptet då det är bättre att addera mer i efterhand än att ha i för mycket från början.
Lägg degen i en skål och täck. Låt jäsa i 60 min. 

Degen 2
När degen jäst färdigt ta fram en rymlig form (helst rund) men det går bra med fyrkantig också. Olja formen. Gör 7-9 st bollar av degen och placera dem i formen nära varandra. De kommer jäsa ihop. Täck dem och låt jäsa i formen i 30 min. Värm ugnen till 200 grader under slutet av tiden.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i 25-40 min tills brödet är gyllene och har en innertemp på 98. Ta ut bröden och pensla med smält smör. Täck brödet med duk i ca 15-20 min så de får svalna och mjukna upp. Servera direkt! Förvara i påse så håller de sig mjukt dagen efter. Frysa in går också bra!

#bröd #bryrbröd #matinspo #bakning #pogaca #bakabröd


Vilken apelsinjuice smakar mest hempressat? I sama
Vilken apelsinjuice smakar mest hempressat? I samarbete med @rasaftsverige 🍊 

Det finns olika juiceper, men hur skiljer de sig egentligen åt när det kommer till smak? Märker man någon skillnad eller inte?
Jag gjorde ett blindtest för att se. Danny hällde upp alla juicer så jag hade inte de koll på vilken som var vilken. Utan utgick enbart från smaken. 
Och oj vilken skillnad det var! Hade jag köpt hem vilken som helst av dem så hade jag liksom druckit det och tyckte att det var liksom en god juice, men när man testa dem samtidigt så blir skillnanderna i smak verkligen påtaliga. 🍊 

Det är juicetyperna som jag testar är:
Kallpressad - pressad i kall temperatur utan upphettning. Behåller därför mest näringsämen och färg. (Råsaft)
Juice från koncentrat - tillverkaren blandare ut med vatten.
Pastöriserad juice -  hettas upp mellan 70-100 grader. Behåller inte alla vitaminer och näringsämnen.
Semipastöriserad - uppvärmd men inte lika mycket som dem pastöriserade 

Och helt genuint och ärligt kan jag säga att det var verkligen stor skillnad, även fast det inte varit ett samarbete. Framförallt på koncentreratjuice och kallpressad. Och den kallpressade från Råsaft smakade utan tvekan mest hempressat. Testa själv att jämföra så kommer du att se att det är skillnad på olika juicetyper 😃 men självklart är det en smaksak vilket man tycker är godast. Men kul att göra blindtest! 

#Råsaft #kallpressadjuice #apelsinjuice #matinspo #blindtest #apelsin #juice



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter