Kanderade äpplen! En riktig höstgrej som jag förknippar med julmarknader. De blir så otroligt vackra med sockerlagen som blir som ett glastäcke över äpplena. Lite böckiga att äta kanske, men...
Saftiga blåbärsbullar med vaniljkräm. För att säkerställa att fyllningen inte rinner ut så har jag syltsocker och majsstärklse i fyllningen. De är lite kladdigt att snurra bullarna ändå men det...
Krämig havregrynsgröt med havregryn som rostad i smör och sedan kokas upp långsamt. För att få en kanelbullesmak så toppar jag gröten med lönnsirap som jag blandar med kanel. Riktigt...
Kikärtsgryta med couscous och ugnsrostad paprika. Helt vegetariskt, enkelt och perfekt att göra en större sats. Du kan addera eller byta ut grönsakerna mot andra grönsaker.
Mustig och smakrik minestronesoppa! Grönsakerna går att variera efter säsong och det du har hemma. Servera soppan med något gott mjukt bröd. Här är några fler goda vegetariska soppor: Roastad...
Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerad kyckling, picklade grönsaker och sririachamajonnäs. Bao buns är fluffiga och mjuka bröd från Taiwan. Det går att variera oändligt med protein och tillbehör. Som tacos!...
Smörgröt! Gröt med havregryn som först rostas i smör och sedan sjuds i mjölk och vatten. Smöret ger gröten en rundare och mycket godare smak. Testa om du inte gjort...
Kardemummalängd med nöttosca! Otroligt saftig och god längd. Receptet ger två stora längder men du kan också göra vanliga bullar av halva degen. Alternativt göra 2 olika fyllningar. Här är...
Sticky tofu – gott tofurecept som går snabbt att laga och är relativt enkelt att svänga ihop. Servera tofu med förslagsvis ris och en syrlig gurksallad! Tofu är ju i...
Hemmagjorda köttbullar med kokt potatis, brunsås, rårörda lingon, gurka och karamelliserad lök. En supergod klassiker som man kan variera på olika sätt. Bytt ut gurka mot ärtor eller kokt potatis...