https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Veckans Matsedel
  • Matsedel v.15 | Våriga maträtter

Matsedel v.15 | Våriga maträtter

Posted on apr 9th, 2023
by Emilia
Categories:
  • Veckans Matsedel
Krämig risoni kyckling

Veckans matsedel: Våriga maträtter

Våren närmar sig mer och mer, och i april är det alltid gott med en vårig middag som passar till kvällarna i vårsolen. Kanske är vädret så pass bra hos dig nu att du kan ta med dig en god pastasallad ut på en picknick i vårsolen? Oavsett om du är ute efter mat att äta utomhus eller om du vill bjuda hem vänner och familj på en god middag hemma kommer du garanterat att hitta något recept att vilja laga i denna matsedel! Det kommer tips på en god bulgursallad med en god och krispig grillost, perfekt att ha ned i en picknickkorg. Eller en gyrosrulle med hemmagjort pitabröd som du enkelt kan rulla ihop och lägga i lite folie som du kan ta med och äta i farten. Jag ger också tips på jättegoda cookies med Non Stop som ger dig något gott och sött i vårens färger!

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Ut och njut av vårsolen, och ät något gott i vår! 💖

 


 

Måndag:

Bulgursallad med muhammara och grillost

Bulgursallad med muhammara och grillost

Här är en perfekt middag att starta veckan med! Muhammara är en smakrik och god röra gjord på mixade valnötter, ajvar och olivolja. Denna rätt blir extra god tack vare de rostade pumpafröna och en härlig grillost som du steker och toppar salladen med. Blanda ihop alla ingredienser och servera i en stor fin salladsskål som denna eller lägg allt i en täckt bunke som du tar med på picknicken!

 

Tisdag:

Krämig risoni kyckling

Krämig risoni kyckling

Risoni är en kort och risformad pastasort som gör sig perfekt till riktigt krämiga pastarätter. Det blir som en snabblagad risotto nästan! Denna rätt är väldigt smakrik och god, med soltorkade tomater, krämig sås och saftig kyckling som sen toppas med jättemycket parmesan och serveras i en av mina favorittallrikar från Olsson och Jensen!

 

Onsdag:

Lax med pressad potatis och citronsås med rom

Lax med pressad potatis och citronsås med rom

Lax som ugnsbakas tills den blir perfekt saftig, finns det något godare? Till den gör jag en god pressad potatis och serverar med en god citronsås. För små puffar av syra härvar när du äter rekommenderar jag att lägga till antingen stenbitsrom eller tångrom. Och till sist toppar vi med lite gräslök för att få en viss fräschör i rätten också. Det blir en krämig, saftig, salt, syrlig, och fräsch middag i ett!

 

Torsdag:

Zucchinifritters med paprika, potatis i ugn och vitlöksås

Zucchinifritters med paprika, potatis i ugn och vitlöksås

Frasiga fritters, vilket är en form av plätt som du gör genom att riva zucchini och hacka ned paprika och diverse smaksättare som du blandar ihop med lite bakpulver och sedan steker. Resultatet blir en riktigt krispig och frasig plätt som jag serverar tillsammans med ugnsrostad potatis och en god vitlökssås. Det är ett väldigt enkelt sätt att få en väldigt god middag!

 

Fredag:

Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

En jätteenkel och smakrik pasta med oliver, ansjovis, och kapris. Perfekt att avnjuta i vårsolen! Låt dig inte avskräckas av ingredienslistan, den här italienska pastan är en riktig smakbomb! Jag serverar som vanligt pastan i mina stengodstallrikar från Bitz, som du hittar här. Skålarna finns i massvis av färgkombinationer, ta en titt och se vilken som är din favorit!

 

Lördag:

Gyros i hemmagjort mjukt pitabröd

Gyros i hemmagjort mjukt pitabröd

Åk på en smakresa till Grekland genom att laga en underbar gyrosrulle med hemmagjort pitabröd! Gyrosköttet går att variera och jag garanterar att det blir lika gott oavsett om du använder kyckling, fläsk eller ett vegetarisk alternativ. Laga denna vårmiddag, spela lite härlig grekisk musik och transportera dig till Halkidiki på 30 minuter!

 

Söndag:

Vegetarisk tortellonisallad

Vegetarisk tortellonisallad

Det är jätteenkelt och supergott att göra pastasallad på färdiga tortelloni från butik. Du kan köpa vilken smak du vill, jag föredrar ostfyllda. Det är bara att blanda tortellonin med en smakrik, örtig olja samt grönsaker, mozzarella och soltorkade tomater. Det här receptet är vegetariskt men det går utmärkt att addera salami eller prosciutto om man föredrar det. Den är perfekt att ta med ut på en vårpicknick eller servera till en vårbuffé!

 

Veckans efterrätt:

Cookies med non stopCookies med non stop

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


LASAGNE I PANNA – en perfekt vardagslasse ❤️ f
LASAGNE I PANNA - en perfekt vardagslasse ❤️ färska plattor, Ricottakräm och god sås som varvas direkt i pannan. Är smidigare och ger även mindre disk 😍 

Spars & testa 🍽 

Ingredienser 
4-5 serveringar 
500 g köttfärs
1 lite gullök
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1-2 tsk socker
2 msk ketchup
2 pkt passerade tomater
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
Örtsalt/fond att smaka upp med
Peppar 

1 pkt färska lasagneplattor (stora ark) eller 2 pkt små 

Ricottakräm
250 g ricotta
70 g finriven parmesan 
0.25 dl mjölk 
Salt
Peppar 

Topping
Riven ost 

Köttfärssås 
Fräs köttfärsen ordentligt i olja till den fått yta. Vänd i finhackade gullök och riven vitlök. Stek ihop. Tillsätt kryddorna, ketchup, passerade, buljongtärning och vatten. Salta och peppra. Låt puttra på medel/låg värme i ca 15 min.
Blanda under tiden ihop ricottakrämen.
När såsen puttrat ner - smaka av med örtsalt/fond (t ex oxfond), peppar och eventuellt socker. 

Ricottakräm
Riv parmesanen och blanda ihop med ricotta, salt, peppar och mjölk.
Göt lasagnen
Sätt en stor kastrull med vatten där du kan koka plattorna snabbt.
Ta ut 2/3 av såsen ur pannan och lägg över i en skål. 
Doppa plattorna i kokande vatten (ej stormkoka) en åt gången i 20-30 sek och placera ut i pannan. Så det täcker såsen. Lägg över några klickar ricotta kräm och sen hälften av såsen som är kvar. 
Fortsätt med ett till lager sås, ricottakräm och plattor. Avsluta med plattor, Ricottakräm och riven ost. Tryck ner plattorna. Och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt lasagnen gott ihop sig i 10-15 min. Osten ska smälta och plattorna ska kännas mjuka. 

Servera sedan! 

#lasagne #middagstips #middag #lasagneipanna #matinspo #snabblagat #lättlagat #köttfärsås #matlagning


Chicken cashew wok på plåt 🫑🥦🥕
Det är

Chicken cashew wok på plåt 🫑🥦🥕
Det är smidigt att woka men detta är smidigare! Och gott 🤩

Ingredienser 

Kyckling 
600g kycklingfile eller lårfile
2 tsk japansk soja
1 riven vitlöksklyfta 
Lite olja 

2 morötter
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
250 g Broccoli 
1 vitlöksklyfta 

Sås
0.75 dl oystersås
2.msk japansk soja
1.5 tsk kinesisk soja
2 msk Farinsocker 
2 tsk Majsstärkelse 

Övrigt
Ris
3 dl cashewnötter osaltade 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g.
Tärna kycklingen och blanda med soja och vitlök. Lägg på en mindre plåt eller ugnsform. 

Dela paprikan och skiva morot. Bryt broccolin i bitar. Placera på plåten, en större. Riv över vitlök och ringla över olja. Placera formen eller plåten med kycklingen på den större plåten. 
Lägg in i ugnen i cirka tjugo minuter. Blanda under tiden ihop såsen. 

Ta ut plåten och häll över såsen över grönsakerna. Och strö över cashewnötter.. Blanda ihop. Rosta i cirka tio minuter till. 

Blanda ihop med kycklingen och servera med ris. 

#matinspo #chickencashew #wok #middag #middagstips


Bamsebiff med inspiration från @mackanskost 👏
Bamsebiff med inspiration från @mackanskost 👏 En stor biff i stället för att forma flera små, i en smarrig sås! Blir otroligt saftigt och gott och något är rätt. Jag kommer göra flera gånger 😍 testa ifall du inte gjort det!

Spara & laga 💚

Ingredienser 
4 portioner 
1 dl ströbröd 
2 dl mjölk
500 g färs
1 ägg
1 riven gullök
Peppar 
1 msk kyckling eller Oxfond 
Vegeta alternativ salt 

Sås
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk Majsstärkelse
1.5 tsk kinesisk soja
1 tsk kyckling eller oxfond
[eppar 

Övrigt 
Lingonsylt
Kokt potatis eller potatismos

Gör såhär 
Koka potatis.

Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla i cirka tio minuter. Blanda sedan ihop köttfärs, ströbrödet, riven gulök, ägg, fond, peppar & vegeta. 
Arbeta ihop för hand. Värm en stekpanna med lite smör och lite olja, på medelvärme. Tryck ut färsen eller forma en stor biff innan som du lägger ner i panna och stek långsamt i några minuter tills undersidan får yta.
Gör såsen under tiden. Blanda lite grädde och majsstärkelse, tills majstärkelsen har lösts upp. Tillsätt då resterande grädde, mjölk ,kinesisk soja, fond och peppar.
När biffen har fått yta vänd hjälp av en tallrik och stek den andra sidan. Stek en kort stund tills under sidan får yta. Sänk värmen och ha på såsen. Låt puttra och tjocka till sig i 5-10 minuter. Klicka på lite lingonsylt på biffen. Låt gotta ihop sig och servera sen med kokt potatis.
Alternativt potatismos.
Ärtor och pressgurka är också gott till.

#middagstips #matlagning #hemlagat #vardagsmat #lättlagat



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter