Matsedel v.15 | Våriga maträtter
Veckans matsedel: Våriga maträtter
Våren närmar sig mer och mer, och i april är det alltid gott med en vårig middag som passar till kvällarna i vårsolen. Kanske är vädret så pass bra hos dig nu att du kan ta med dig en god pastasallad ut på en picknick i vårsolen? Oavsett om du är ute efter mat att äta utomhus eller om du vill bjuda hem vänner och familj på en god middag hemma kommer du garanterat att hitta något recept att vilja laga i denna matsedel! Det kommer tips på en god bulgursallad med en god och krispig grillost, perfekt att ha ned i en picknickkorg. Eller en gyrosrulle med hemmagjort pitabröd som du enkelt kan rulla ihop och lägga i lite folie som du kan ta med och äta i farten. Jag ger också tips på jättegoda cookies med Non Stop som ger dig något gott och sött i vårens färger!
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Ut och njut av vårsolen, och ät något gott i vår! 💖
Måndag:
Bulgursallad med muhammara och grillost
Här är en perfekt middag att starta veckan med! Muhammara är en smakrik och god röra gjord på mixade valnötter, ajvar och olivolja. Denna rätt blir extra god tack vare de rostade pumpafröna och en härlig grillost som du steker och toppar salladen med. Blanda ihop alla ingredienser och servera i en stor fin salladsskål som denna eller lägg allt i en täckt bunke som du tar med på picknicken!
Tisdag:
Risoni är en kort och risformad pastasort som gör sig perfekt till riktigt krämiga pastarätter. Det blir som en snabblagad risotto nästan! Denna rätt är väldigt smakrik och god, med soltorkade tomater, krämig sås och saftig kyckling som sen toppas med jättemycket parmesan och serveras i en av mina favorittallrikar från Olsson och Jensen!
Onsdag:
Lax med pressad potatis och citronsås med rom
Lax som ugnsbakas tills den blir perfekt saftig, finns det något godare? Till den gör jag en god pressad potatis och serverar med en god citronsås. För små puffar av syra härvar när du äter rekommenderar jag att lägga till antingen stenbitsrom eller tångrom. Och till sist toppar vi med lite gräslök för att få en viss fräschör i rätten också. Det blir en krämig, saftig, salt, syrlig, och fräsch middag i ett!
Torsdag:
Zucchinifritters med paprika, potatis i ugn och vitlöksås
Frasiga fritters, vilket är en form av plätt som du gör genom att riva zucchini och hacka ned paprika och diverse smaksättare som du blandar ihop med lite bakpulver och sedan steker. Resultatet blir en riktigt krispig och frasig plätt som jag serverar tillsammans med ugnsrostad potatis och en god vitlökssås. Det är ett väldigt enkelt sätt att få en väldigt god middag!
En jätteenkel och smakrik pasta med oliver, ansjovis, och kapris. Perfekt att avnjuta i vårsolen! Låt dig inte avskräckas av ingredienslistan, den här italienska pastan är en riktig smakbomb! Jag serverar som vanligt pastan i mina stengodstallrikar från Bitz, som du hittar här. Skålarna finns i massvis av färgkombinationer, ta en titt och se vilken som är din favorit!
Lördag:
Gyros i hemmagjort mjukt pitabröd
Åk på en smakresa till Grekland genom att laga en underbar gyrosrulle med hemmagjort pitabröd! Gyrosköttet går att variera och jag garanterar att det blir lika gott oavsett om du använder kyckling, fläsk eller ett vegetarisk alternativ. Laga denna vårmiddag, spela lite härlig grekisk musik och transportera dig till Halkidiki på 30 minuter!
Söndag:
Det är jätteenkelt och supergott att göra pastasallad på färdiga tortelloni från butik. Du kan köpa vilken smak du vill, jag föredrar ostfyllda. Det är bara att blanda tortellonin med en smakrik, örtig olja samt grönsaker, mozzarella och soltorkade tomater. Det här receptet är vegetariskt men det går utmärkt att addera salami eller prosciutto om man föredrar det. Den är perfekt att ta med ut på en vårpicknick eller servera till en vårbuffé!
Veckans efterrätt: