Ingredients
-
6.5 dl Vetemjöl
-
1.5 msk Torrjäst
-
1.25 dl Varmt vatten
-
1 tsk Strösocker
-
1.25 dl Naturell yoghurt
-
1 tsk Salt
-
1 msk Rapsolja
-
Att pensla bröden med
-
1 st Vitlöksklyftor
-
25 g Rumstempererat smör
-
Salt
Directions
Naan bröd är ett platt indiskt bröd som passar perfekt till grytor och framförallt rätter som tikka masala, korma osv. Naanbrödet gräddas traditionellt i en tandoor som är en indisk lerugn, men det går faktiskt utmärkt i stekpanna. Antingen så kan man pensla brödet med bara smör eller så kan man ha i vitlök så får man lite smakrikare bröd, och såklart lite flingsalt på också! Här har jag goda recept på tikka masala med kyckling, tikka masala med linser och tikka masala med paneer.
Steps
1
Done
|
Blanda jäst och socker och varmt vatten (ej kokande) i en bunke, täck bunken och låt jästen aktiveras i ca 10 minuter. |
2
Done
|
Blanda jästblandningen med yoghurt och olja, tillsätt sedan lite mjöl och gången. Vänd i saltet. Knåda ihop till en smidig deg. Låt gärna degen vara mer åt det klibbiga hållet. |
3
Done
|
Dela degen i 6 eller 4 lika stora delar och kavla ut i ca 0.5-1 cm tjocka avlånga bröd. Värm en panna och pensla den med lite olja. |
4
Done
|
VitlökssmörBlanda smöret med salt och pressa ner vitlöken. Pensla brödet och smula över lite flingsalt. Klart! |
4 Comments Hide Comments
Hej! Går det att förbereda brödet dagen innan och förvara i kylen tills den ska användas?
Ja det går bra ❤️
Hur gör man med torrjästen? Fortfarande varmt vatten fast man ska ha degen i kylen över natten.//Tröttmössan
Helt fantastiskt gott bröd att äta till mat. Så härlig konsistens på degen och lättbakat. Tack för ett toppenrecept. Extra gott med din tikka masala till. 👍😋