Ingredients
- 1 st Gullök
- 3 tsk Gul curry
- 1 tsk Chilipulver
- 0.5 tsk Gurkmeja
- 1 tsk Strösocker
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 st Grönsaksbuljong
- 3 dl Mjölk
- 3 dl Grädde
- 1 st Paprika röd
- 2.5 dl Fryst majs
- 2.5 dl Ärtor
- Salt
- Peppar
- Majsstärkelse
-
Tillbehör
- Ris
Directions
Vegetarisk grönsakscurry med ris. En lättlagad och billig middag för hela familjen. I den här curryn har jag paprika, ärtor och majs men det går även bra med broccoli eller blomkål t ex.
Steps
1 Done | Häll upp curry, gurkmeja, chilipulver och socker i en liten skål. |
2 Done | Fräs löken i en djup panna i neutral olja tills den mjuknat något. Tillsätt kryddorna och pressa i vitlöken. Vänd i paprikan och smula ner buljongen. Tillsätt grädde och mjölk och låt koka upp. Låt sedan puttra i 5 minuter. |
3 Done | Salta och peppra. Vänd i ärtor och majs och låt det bli varmt. Red eventuellt med majsstärekelse. Spä ut 1-2 tsk majstärkelse i 1-2 msk vatten och rör ner i såsen under omrörning så kommer den att tjockna. |
4 Done | ServeraServera med ris och gärna någon syrlig sallad! |
2 Comments Hide Comments
Ska majsen vara fryst när den läggs i? Kommer ha frysta ärtor, ska de tinas först?
Jag hade både fryst majs och frysta ärtor 😊 men är de tinade går det också bra, men det behövs inte