https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Vegetarisk chili con carne med paprika, champinjoner och zucchini

Cooking Time: 40 min
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Vegetariskt
En enkel vegetarisk chili sin carne med paprika, champinjoner och zucchini. Viktigt att inte snåla med kryddor för det är det som lyfter grytan. Vill man så kan även ha...

Emilia

november 17, 2019
Like 8
Read More
Comment
Share

Ljummen pastasallad med grönkål, halloumi och champinjoner

Cooking Time: 40
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Sommarmat
  • Vegetariskt
Enkel pastasallad med grönkål, halloumi och champinjoner toppat med lite pumpafrön. Pastasalladen går att äta både varm och kall men...
Comment
Share

Bakad potatis med romröra

Cooking Time: 80
  • Helgmat
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Vegetariskt
Bakad potatis med enkel romröra. En röra som passar perfekt till både rårakor och bakad potatis. Du kan köra på...
Comment
Share

Frukostpaj med kanelstekta äpplen och vaniljkvarg

Cooking Time: 25
  • Annat gott till frukost
  • Frukost
  • Nyttiga efterrätter
Frukostpaj med kanelstekta äpplen och vaniljkvarg. Perfekt som en liten hälsosammare efterrätt eller som mellanmål. Servera pajen med en klick...
Comment
Share

Mini brownie cookies med flingsalt

Cooking Time: 25 min
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Kakor
Mini brownie cookies med flingsalt som jag bjöd på Sthlm food and wine i Smakbox monter. Jag har gjort de här...
2 Comments
Share

Pasta med kräftstjärtar, sparris och dill

Cooking Time: 20 min
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Sommarmat
En krämig pasta med kräftstjärtar och sparris. Supergott! En krämig och enkel kräftpasta med smak av dill och kräftor. Sparrisen...
Comment
Share

Salamipasta med riccotta från Vapiano

Cooking Time: 25 min
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
Pasta med salami och ricotta.  Mim favoritpasta från Vapiano som de nu tagit bort från menyn. Tur att man fortfarande...
5 Comments
Share

Balansera Smaker

  • Tips
Att balansera smaker är inte alltid lätt men här är en lista på smaker som kompletterar och balanserar varandra. Balansera smaker Sälta balanseras ofta upp med syra och fett. Kanske...

Emilia

november 12, 2019
Like 3
Read More
3 Comments
Share

Saffransrulltårta med mandelmassgrädde

Cooking Time: 25 min
  • Efterrätter
  • Julgodis och julbakverk
  • Övrigt gott
Saffransrulltårta med mandelmassgrädde. Om man inte orkar baka en lusselängd så är den är rulltårtan perfekt. Den är klar på mindre än 30 min och blir riktigt saftig och god!

Emilia

november 12, 2019
Like 19
Read More
Comment
Share

Kladdig brownie med nötkola

Cooking Time: 40 min
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
Kladdig brownie med nötkolatosca! Sååå god. Jag älskar ju som ni kanske vet grejer med kolasås. Kolasås tillsammans med något...
2 Comments
Share

Snabb linssoppa

Cooking Time: 30 min
  • Billig middag
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Soppor
  • Vegetariskt
Linsoppa – en enkel soppa som är både billig att göra och god.  Jag älskar soppor och äter det gärna...
Comment
Share

Krämig pasta med kantareller, parmesan och tryffelolja

Cooking Time: 20 min
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
Krämig och god pasta med kantareller, parmesan och tryffelolja. En enkel pasta med lite lyxigare känsla. Jag hade torkade kantareller...
Comment
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Pannacottacheesecake med bärig kompott 🍓🫐 hur nice
Pannacottacheesecake med bärig kompott 🍓🫐 hur nice?? Så smidig att göra och ger liksom pannacottan lite textur och tugg. Jag ville ha hela bär på toppen men vill du ha en slät sås så funkar det givetvis lika bra 😁 dessutom gjord utan gelatin (kör på gelesocker istället)

Botten 
12 st digestivekex
100 g smör 

Fyllningen 
8 dl grädde
1  vaniljstång
2 tsk vaniljsocker 
2 dl gelesocker

Topping
500 g mixade bär frysta
0.5 dl gelesocker 

Gör såhär 
Mixa digestivekexen.
Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i en form 20 cm klädd med bakplåtspapper. Ställ i kyl i 30 min. 

Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång, stången eller vaniljpulver, och vaniljsocker. Tillsätt gelesocker och koka i 30 sek.
Häll försiktigt över botten.
Låt stelna i kyl i 2-3h. 

Bärkompott
Tina de frysta bären i en kastrull. När de är mjuka och har släppt lite vätska vänd i gelesockret. Låt koka i 1 minut. Häll försiktigt över kompotten på pannacottan. Låt stelna i kylen i någon timme. 

Servera! 

#pannacottacheesecake #pannacotta #nyårsdessert

Rocky road fudge med salta kex, center, dumle, mar
Rocky road fudge med salta kex, center, dumle, marshmallows och jordnötter - Sååå goda!! Och enkla 😍 det här måste du testa!! Och är det något du inte gillar så kan du ersätta med något annat men tycker detta blev en perfekt kombo av sött & salt, och segt och crunch! 

Spara & testa ❤️ 

Ingredienser 
1 burk sötad kondenserad mjölk (397g)
Ca 300 g mjölkchoklad (jag använde fazee)
20 g smör
1 dl saltade jordnötter 
7 st salta kex (tuc)
16 dumle
1 rör center
1.5 dl mini marshmallws 

Gör såhär
Klä en form med bakplåtspapper ca 20x30 cm, men andra mått funkar också  (även kanter) eller använd silikonbalkar om du har det. Dela dumlen i halvor.
Smält smör och choklad över vattenbad. När det är smält vänd i kondenserad mjölk och rör ihop.
Ta från vattenbadet och vänd i krossade kex, dumle, center, marshmallows och jordnötter. Rör ihop och tryck ut i formen. Toppa med lite salta kex och marshmallows. Låt stelna innan du delar i rutor. 

#matinspo #fudge #rockyroad

Vågar du testa ett annat recept på julskinka? Test
Vågar du testa ett annat recept på julskinka? Testa detta i så fall 😍 
En sötsyrlig sticky glazed julskinka som blir såå god till och så enkel att göra.
Du kan göra med både julmust (måste vara med socker) eller ananasjuice (juicen från burk ananas) men vet att vissa kan vara känsliga mot ananas (jag t ex 🤠) 

Ingredienser 
1 julskinka ca 1.5 kg
2 dl julmust med socker eller saft från ananas i burk (ca 2 dl)
2 dl Farinsocker 
0.5 dl japansk soja
4 stora vitlöksklyftor
0.5 dl Vitvinsvinäger 
Svartpeppar 

Gör såhär
Finhacka vitlöken eller riv.
Blanda alla ingredienser till glazen. Vispa tills sockret löst sig.
Gör massa små snitt i Julskinkan
Marinera julskinkan i en stor skål över natten eller i minst 4h. I kyl.

Grädda 
Satt ugnen på 200 grader. Lägg Julskinkan på ett galler med plåt under. Häll på några skedar glaze och grädda i 30 min. Spara marinqden. Höj värmen till 225 eller 250 och ugnsrosta tills skinka fått fin färg (ca 30 min till), vänd på den en gång.
Låt marinaden koka på låg värme tills den tjocknat. Rör om regelbundet. Och här kan du smaka om du vill ha mer syra, sötma eller sälta.
Skiva upp skinkan och häll glazen över.

#julskinka #julmat #matinspo



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter