https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Spenatpasta med sesampanerad fetaost – hulkenpasta

Cooking Time: 35
  • Billig middag
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Potatis
  • Vegetariskt
Spenatpasta med sesampanerad fetaost – hulkenpasta. En krämig pasta med spenat som passar utmärkt att äta som den är eller som jag server med fetaost.

Emilia

maj 1, 2022
Like 12
Read More
Comment
Share

Beef bone broth – Ramen med biffbuljong

  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Helgmat
  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Beef bone broth eller ramen med biffbuljong. En djup och god ramen och buljong som får koka 5h för att...
Comment
Share

Asiatisk gravad lax – med smak av lime, chili, ingefära och japansk soja

Cooking Time: 2 dagar
  • Festmat
  • Fisk & Skaldjur
  • Helgmat
  • Midsommarmat
  • Påskrecept
  • Plockmat
  • Sommarmat
Asiatisk gravad lax med goda smaker från chili, lime, ingefära och japansk soja. Laxen är min favorit på julbordet, midsommarbordet...
Comment
Share

Kisir – turkisk bulgursallad

Cooking Time: 35
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Påskrecept
  • Sallader
  • Snabb middag
  • Vegetariskt
Kisir – turkisk bulgursallad. Supergod syrlig sallad som passar perfekt till sommarens picknickar och bufféer. Ät den som den är...
Comment
Share

Citronrisoni med smörstekt sparris

Cooking Time: 30
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Påskrecept
  • Pastarätter
  • Snabb middag
  • Vegetariskt
Citronrisoni med smörstekt sparris – en snabblagad och krämig pastarätt som passar perfekt både till helgen eller till vardags. Servera...
Comment
Share

10 goda bufféerätter – till studentmottagningen eller examen

  • Temainlägg
  • Tips
Här har jag samlat 10 goda buffé recept som passar perfekt till studentmottagningen, examensfesten eller för alla sorters bufféer för...
Comment
Share

Fudge brownie – segmjuka brownies med mjölkchokladganache

  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
Fudge brownie – segmjuka brownies med mjölkchokladganache. Det finns olika typer av brownies – vissa är lite mer luftiga med...
2 Comments
Share

Cheddar Alfredo med krispig kyckling

Cooking Time: 40
  • Kyckling & Kött
  • Kycklingrätter
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
En krämig pasta Alfredo med cheddar och krispig kyckling till. Så otroligt gott! En alfredo görs med parmesan i men andra ostar funkar lika bra. Rekommenderar att servera en syrlig...

Emilia

april 24, 2022
Like 64
Read More
1 Comment
Share

Vegetarisk banh mi med tofu

  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Snabb middag
  • Sommarmat
  • Vegetariskt
Vegetarisk banh mi med tofu. Hoisinmarinerad tofu, picklad morot, srirachamajonnäs, frasiga färska grönsaker och färskt bröd. Tillsammans blir det här supergott tillsammans.

Emilia

april 24, 2022
Like 7
Read More
Comment
Share

Ropa Vieja – Kubansk pulled beef gryta med ris

Cooking Time: 270
  • Festmat
  • Helgmat
  • Kötträtter
  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Ropa Vieja – Kubansk pulled beef gryta med ris. Ropa vieja är kubas nationalrätt och betyder ”gamla kläder”. Rätten består...
2 Comments
Share

Flan – spansk brylépudding

Cooking Time: 110
  • Efterrätter
  • Nyårsdesserter
Flan – Kubansk brylépudding. Krämig och otroligt gott. En dessertklassiker men i den här varianten har vi både sötad och...
Comment
Share

Krämig risoni kyckling

Cooking Time: 35
  • Helgmat
  • Kyckling & Kött
  • Kycklingrätter
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Snabb middag
Krämig risoni kyckling med spenat och soltorkade tomater. Risoni är ett perfekt alternativ till risotto. Det går snabbare och blir...
9 Comments
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni tagg
Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni taggade?😍 först ut dessa fluffiga brioschesaffransbullar med hasselnötskräm, eller vaniljkräm om du vill! Fluffiga och mjuka som moln ☁️

Recept på lussekatter och saffransbullar med mandelmassa är näst på tur!

Ingredienser 
Detta sna kokoas ihop
1.75 dl mjölk
0.5 dl vetemjöl 

Till degen
1 dl Strösocker 
1 g saffran 
25 g jäst
2 dl mjölk
3 ägg
9.5 dl vetemjöl 
120g smör
1.5 msk olja 

Fyllda saffransbullar - mjuka som moln!☁️
Du kan fylla dem i antingen vaniljkräm eller hasselnötskräm.
Den här degen är elastiskare och klibbigare än vanlig bulldeg. Typ som en briochdeg.

Gör såhär
Koka ihop mjöl och mjölk till en tjock massa. 
Lägg över in bakbunke. Tillsammans med ägg, mjölk, jäst, saffran, och socker. Rör ihop och tillsätt sedan lite av mjölet åt gången samt salt. Vänd i rumstempererat smör. Arbeta degen i ca 15 min. Den kommer vara åt det klibbiga hållet. Låt jäsa i bunke i cirka en timme.
Skälp ut degen på ett mjölad yta. Knådda ihop lite grann med mjöl. Kavla ut och dela i 12-15 st rutor.
Fyll varje ruta med en matsked nutella eller vaniljkräm. Stäng igen rulla ihop och placera i en form klädd med bakplåtspapper. Täck och låt jäsa i 20 min
Värm ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 min eller eller tills bullen har uppnått en innertemperatur på 98 gra.der. Exakt tid varierar beroende på ugn.
Låt svalna något innan du pudrar med florsocker.


Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag ba
Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag bakade det här brödet, men nu måste jag göra det oftare för det är såå gott!

Gör mackor på eller servera till soppa 😍

Ingredienser 
25 g Torrjäst
2 tsk Salt
10.5 dl 
Vetemjöl special
2.5 dl Mjölk
2 dl Naturell yoghurt
1 dl Rapsolja 

Topping
1 st Ägg
Sesamfrön
2 msk Smör

Degen 
Lös upp jästen i ljummen mjölk, addera yoghurt och olja i. Addera 1/3 av mjölet.Blanda ihop med en slev till en kletig deg. Tillsätt en tredjedel till och saltm blanda ihop - antingen med en slev eller för hand. Arbeta nu in resten av mjölet för hand eller med maskin tills du har en smidig och mjuk deg. Hellre lite åt det kladdiga hållet än torr. Men känns den för kletig addera lite mer mjöl. Har hållt nere mängden mjöl i receptet då det är bättre att addera mer i efterhand än att ha i för mycket från början.
Lägg degen i en skål och täck. Låt jäsa i 60 min. 

Degen 2
När degen jäst färdigt ta fram en rymlig form (helst rund) men det går bra med fyrkantig också. Olja formen. Gör 7-9 st bollar av degen och placera dem i formen nära varandra. De kommer jäsa ihop. Täck dem och låt jäsa i formen i 30 min. Värm ugnen till 200 grader under slutet av tiden.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i 25-40 min tills brödet är gyllene och har en innertemp på 98. Ta ut bröden och pensla med smält smör. Täck brödet med duk i ca 15-20 min så de får svalna och mjukna upp. Servera direkt! Förvara i påse så håller de sig mjukt dagen efter. Frysa in går också bra!

#bröd #bryrbröd #matinspo #bakning #pogaca #bakabröd


Vilken apelsinjuice smakar mest hempressat? I sama
Vilken apelsinjuice smakar mest hempressat? I samarbete med @rasaftsverige 🍊 

Det finns olika juiceper, men hur skiljer de sig egentligen åt när det kommer till smak? Märker man någon skillnad eller inte?
Jag gjorde ett blindtest för att se. Danny hällde upp alla juicer så jag hade inte de koll på vilken som var vilken. Utan utgick enbart från smaken. 
Och oj vilken skillnad det var! Hade jag köpt hem vilken som helst av dem så hade jag liksom druckit det och tyckte att det var liksom en god juice, men när man testa dem samtidigt så blir skillnanderna i smak verkligen påtaliga. 🍊 

Det är juicetyperna som jag testar är:
Kallpressad - pressad i kall temperatur utan upphettning. Behåller därför mest näringsämen och färg. (Råsaft)
Juice från koncentrat - tillverkaren blandare ut med vatten.
Pastöriserad juice -  hettas upp mellan 70-100 grader. Behåller inte alla vitaminer och näringsämnen.
Semipastöriserad - uppvärmd men inte lika mycket som dem pastöriserade 

Och helt genuint och ärligt kan jag säga att det var verkligen stor skillnad, även fast det inte varit ett samarbete. Framförallt på koncentreratjuice och kallpressad. Och den kallpressade från Råsaft smakade utan tvekan mest hempressat. Testa själv att jämföra så kommer du att se att det är skillnad på olika juicetyper 😃 men självklart är det en smaksak vilket man tycker är godast. Men kul att göra blindtest! 

#Råsaft #kallpressadjuice #apelsinjuice #matinspo #blindtest #apelsin #juice



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter