https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Tofish and chips – vegetarisk fish and chips

Cooking Time: 40
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Vegetariskt
Tofish and chips, alltså en vegetarisk fish and chips. En riktigt god dessutom! Smakar ju inte exakt som fisk men påminner om det och man får en känsla av att...

Emilia

oktober 18, 2020
Like 9
Read More
Comment
Share

Goda och saftiga lussekatter

Cooking Time: 3 h
  • Bröd recept
  • Bullar
  • Efterrätter
  • Julgodis och julbakverk
Goda, mjuka och saftiga lussekatter. Jag bakar lussekatterna med kall degvätska. Det innebär att degen endast jäser en gång. Det...
18 Comments
Share

Rostad paprika och tomatsoppa

  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Soppor
  • Vegetariskt
En soppa med rostad paprika och tomat. Väldigt enkel och smakrik. Du slänger ner alla ingredienser på en plåt, rostad...
Comment
Share

Fluffiga pannkakor med äppelmos och äppelpajtopping

Cooking Time: 25
  • Brunch recept
  • Frukost
  • Mellanmål
  • Pannkakor
Goda och fluffiga pannkakor gjorda på äppelmos med söt och krispig äppelpajtopping. Det här receptet ger ca 7 st pannkakor. ...
1 Comment
Share

Paneer masala – vegetarisk tikka masala

Cooking Time: 60
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Vegetariskt
Paneer masala, vegetarisk tikka masala med den indiska osten paneer. Osten är väldigt lik halloumi men lite mjukare och inte...
Comment
Share

Linsburgare med fetaost

  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Vegetariskt
Krispiga, enkla och goda linsburgare med fetaost som vi åt i bröd tillsammans med ajvar och grönsaker. Jag har testat...
Comment
Share

Chokladtårta med marängsmörkräm med mjökchoklad och hallonchokladtryffel

Cooking Time: 4h
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Festmat
  • Tårtor
Chokladtårta fylld med hallon- och mörkchokladtryffelfyllning och en marängsmörkräm med mjölkchoklad. En riktigt chokladig och god tårta. Som med de...
6 Comments
Share

Hemmagjord ravioli med kronärtskocksfyllning och bryntsmörsås

Cooking Time: 80 min
  • Helgmat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Vegetariskt
Ravioli med kronärtskocksfyllning med en sås på brynt smör och grädde. Väldigt god ravioli som passade perfekt ihop med såsen. För att göra ravioli underlättar det att ha en pastamaskin....

Emilia

oktober 12, 2020
Like 9
Read More
2 Comments
Share

Veganska chokladbollar på dadlar

Cooking Time: 30
  • Bollar
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
Veganska chokladbollar gjorda på dadlar och kokosolja. Enkla och smakar nästan som riktigt chokladbollar. Ett väldigt bra alternativ i alla fall. Detta recept ger ca 30 chokladbollar så det går...

Emilia

oktober 12, 2020
Like 10
Read More
Comment
Share

Tunnbrödsrulle med persiljemos

Cooking Time: 45
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Tunnbrödsrulle med potatismos, chorizo och goda tillbehör. Tunnbrödsrulle är så gott och enkelt att göra. Det går även smidigt att...
Comment
Share

Pad thai med kyckling – Mina bästa pad thai tips

Cooking Time: 55 min
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Nudelrätter
  • Proteinrikt
Pad thai med kyckling! En klassisk pad thai innehåller tamarindpasta och det har jag använt i det här receptet. Det...
7 Comments
Share

Krämig vegetarisk curry med soyafiléer

Cooking Time: 30
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Vegetariskt
En krämig och smakrik vegetarisk curry med soyafiléer från Hälsans kök. Jag har gjort exakt samma rätt med kyckling, men i...
Comment
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


En otroligt krämig & god bryntsmör saffranspasta
En otroligt krämig & god bryntsmör saffranspasta med räkor 🍤 tycker du om saffran i mat? Jag tycker det kan bli riktigt gott 😍 men inte för ofta eller för mycket bara..😄

Ingredienser
50 g smör
1/2 gullök
2 vitlöksklyftor 
0.5 g saffran 
2 dl creme fraiche 
3 dl grädde 
1 fiskbuljongtärning
1/2 citron 
Salt
Peppar 

3 dl räkor (skalade)
300 g Linguine 

Gör såhär
Börja koka pastan.
Bryn smöret i en traktörpanna med vitlök och saffran. Tillsätt löken och fräs ihop.
När löken mjuknat addera  creme fraiche, grädde och fiskbuljongen. Låt småputtra en stund. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd i pastan och sist räkorna. Servera!

#saffranspasta #matinspo #hemlagat #matlagning #godmat


SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon oc
SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon och jag har bakat 2 st för att dela med er, så varsågod en riktigt god 🤠❤️
Vad tycker du om kladdigghetsgraden? Ska den vara kladdigare, fastare eller är den perfekt? 

1 kladdkaka (ca 20 cm)
150 g Smör
50 g mörk choklad 55% eller mjölkchoklad 
2 st Ägg (stora)
2.5 dl Vetemjöl
2.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker 
1 tsk Vaniljsocker
1dl Kakao
1 krm Salt
TOPPING
Florsocker 

Gör såhär 
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret, choklad och socker i micron. Vänd i ägg.
Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr. Jag rör runt med en visp för att äggvitebitarna ska separeras. 

GRÄDDA KLADDKAKAN 

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 min (jag gräddade 20 min men håll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten.
Låt kakan sedan svalna innan du pudrar över florsocker! 

Servera med glass!

#kladdkaka #kladdigkladdkaka #kladdkakansdag


Minns ni min hydroponiska odling? Här är resulta
Minns ni min hydroponiska odling? Här är resultatet efter 1 månad och ett gott baslikasmör du kan göra!!😍 
I samarbete med @miljöcenter 🌱8
så fin basilika med stoora blad. Och jag har liksom inte alls behövt anstränga mig för att det ska lyckas. Det enda jag har gjort är att jag har bytt vatten var 7-10dag och tillsatt lite hydroponisk växtnäring från Blomstra. 

Och det första jag gjorde var basilikasmör att ha på bruschetta, otroligt gott! Du kan också använda smör till pasta eller kyckling t ex. 

Kort om hydroponisk odling: en jordfriodling där växtnäring och vatten gör så att odlingen lyckas. 
Jag använder Greenlines Growing P10 som är ett helautomatiskt hydroponiskt system som dessutom är snyggt, tar lite plats och gör odlingen lättskött. Finns bland annat att köpa på Bygghemma och Clas Ohlson. 

Ingredienser basilikasmör
2 stora nävar basilika 
50 g rumstempererat smör
1 vitlöksklyfta (jag tog 2 men en räcker)
Flingsalt 

Övrigt 
Baguette
Tomater
Rödlök
Olivolja 
Salt 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g grader.
Blanchera basilikan och mixa sedan ihop med smör, vitlök och salt. Ställ i kylen en kort stund. Hacka under tiden rödlök och tomat. Blanda ihop med salt och olivolja. 

Skiva baguetterna och placera på en plåt. Börja på basilikasmöret.
Rosta baguetteskivorna i cirka 10-15 min, eller tills dom är gyllene. 

Toppar med tomat och rödlöken. Njut direkt! 

#basilika #basilikaodling #matinspo #basilikasmör #brunchetta #förrätt #matlagning #miljöcenter #hydroponisk odling #greeline



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter