https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Enkla fluffiga pannkakor

Cooking Time: 25
  • Brunch recept
  • Frukost
  • Mellanmål
  • Pannkakor
Enkla och goda fluffiga pannkakor. För att få pannkakorna extra fluffiga så vispar jag upp äggvitan till ett fast och vitt skum. Sedan vänder jag ner den uppvispade äggvitan i...

Emilia

augusti 30, 2020
Like 877
Read More
12 Comments
Share

Hemmagjorda bao buns med marinerad fläsksida

  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Bröd recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Bao buns kommer från Taiwan och betyder ångat bröd. Bao buns är alltså små luftiga och fluffiga bröd. I den...
7 Comments
Share

Chicken katsu – krispig kycklingsschnitzel med panko

  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Chicken katsu är en krispig japansk kycklingschnitzel som paneras i ägg, mjöl och panko. Schnitzeln friteras sedan och blir väldigt...
Comment
Share

Brownie med brynt smör

Cooking Time: 35
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Kladdkakor
Brownie med brynt smör. Väldigt god och inte för söt! Alla ugnar fungerar olika så därför är det extra viktigt...
Comment
Share

Brownie cookies med kärleksmumsglasyr

  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Kakor
Brownice cookies med kärleksmumsglasyr. Supergoda mjuksega brownie cookies toppade med kärleksmumsglasyr. Du kan göra kakorna stora eller medelstora. Det enda...
Comment
Share

Pasta med smörig tomatsås och ugnsbakad fetaost och rostade tomater.

Cooking Time: 35
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Vegetariskt
En smörig tomatsås toppat med ugnsbakad fetaost och rostade tomater. Fetaost och tomater är en väldigt bra kombination i en...
Comment
Share

Vegansk ramen – med jordnötssmör, svamp, tofu och chiliolja

  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Vegetariskt
En enkel, snabb vegansk ramen med jordnötssmör, svamp och tofu. Den här soppan kan du slänga ihop på under 30...
Comment
Share

Krämig tiramisu – Supergott recept

  • Efterrätter
  • Övrigt gott
Krämig tiramisu!  En klassisk italiensk dessert med smak av kaffe. Tiramisú görs på krämig mascarpone och torra sockrade savioardikex. Kexen får suga åt sig startkt kaffe och resultatet blir en...

Emilia

augusti 24, 2020
Like 31
Read More
Comment
Share

Blomkålstacos med picklad rödlök, rödkål, avokado och mango

Cooking Time: 50
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Sommarmat
  • Vegetariskt
Goda små tacos med krispig blomkål och goda tillbehör. Det som gör en taco god är alla smaker  och konsistenser tillsammans. i Den här tacon möts sötsyrlig picklad rödlök, krämig...

Emilia

augusti 24, 2020
Like 9
Read More
4 Comments
Share

Filodegsrullar med köttfärs och salladslök

  • Balkanmat
  • Brunch recept
  • Kötträtter
Filodegsrullar med köttfärs och salladslök. Saftiga och krispiga filodegsrullar som även går att göra vegetariska genom att byta ut köttfärsen...
Comment
Share

Nattjästa frallor – goda och luftiga frallor med lagom krispig skorpa

  • Annat gott till frukost
  • Bröd recept
  • Brunch recept
Luftiga, lagom krispiga och goda nattjästa frallor. Degen förbereder du kvällen innan (ingen knådning behövs) och gräddar av frallorna på...
10 Comments
Share

Crispy sticky tofu med asiatisk gurksallad och ris

Cooking Time: 80 min
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Vegetariskt
Krispigt stekt tofu i en söt glaze med sesamfrön, gurksallad och ris. Riktigt gott! Det är något tidskrävande att panera...
Comment
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


En otroligt krämig & god bryntsmör saffranspasta
En otroligt krämig & god bryntsmör saffranspasta med räkor 🍤 tycker du om saffran i mat? Jag tycker det kan bli riktigt gott 😍 men inte för ofta eller för mycket bara..😄

Ingredienser
50 g smör
1/2 gullök
2 vitlöksklyftor 
0.5 g saffran 
2 dl creme fraiche 
3 dl grädde 
1 fiskbuljongtärning
1/2 citron 
Salt
Peppar 

3 dl räkor (skalade)
300 g Linguine 

Gör såhär
Börja koka pastan.
Bryn smöret i en traktörpanna med vitlök och saffran. Tillsätt löken och fräs ihop.
När löken mjuknat addera  creme fraiche, grädde och fiskbuljongen. Låt småputtra en stund. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd i pastan och sist räkorna. Servera!

#saffranspasta #matinspo #hemlagat #matlagning #godmat


SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon oc
SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon och jag har bakat 2 st för att dela med er, så varsågod en riktigt god 🤠❤️
Vad tycker du om kladdigghetsgraden? Ska den vara kladdigare, fastare eller är den perfekt? 

1 kladdkaka (ca 20 cm)
150 g Smör
50 g mörk choklad 55% eller mjölkchoklad 
2 st Ägg (stora)
2.5 dl Vetemjöl
2.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker 
1 tsk Vaniljsocker
1dl Kakao
1 krm Salt
TOPPING
Florsocker 

Gör såhär 
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret, choklad och socker i micron. Vänd i ägg.
Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr. Jag rör runt med en visp för att äggvitebitarna ska separeras. 

GRÄDDA KLADDKAKAN 

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 min (jag gräddade 20 min men håll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten.
Låt kakan sedan svalna innan du pudrar över florsocker! 

Servera med glass!

#kladdkaka #kladdigkladdkaka #kladdkakansdag


Minns ni min hydroponiska odling? Här är resulta
Minns ni min hydroponiska odling? Här är resultatet efter 1 månad och ett gott baslikasmör du kan göra!!😍 
I samarbete med @miljöcenter 🌱8
så fin basilika med stoora blad. Och jag har liksom inte alls behövt anstränga mig för att det ska lyckas. Det enda jag har gjort är att jag har bytt vatten var 7-10dag och tillsatt lite hydroponisk växtnäring från Blomstra. 

Och det första jag gjorde var basilikasmör att ha på bruschetta, otroligt gott! Du kan också använda smör till pasta eller kyckling t ex. 

Kort om hydroponisk odling: en jordfriodling där växtnäring och vatten gör så att odlingen lyckas. 
Jag använder Greenlines Growing P10 som är ett helautomatiskt hydroponiskt system som dessutom är snyggt, tar lite plats och gör odlingen lättskött. Finns bland annat att köpa på Bygghemma och Clas Ohlson. 

Ingredienser basilikasmör
2 stora nävar basilika 
50 g rumstempererat smör
1 vitlöksklyfta (jag tog 2 men en räcker)
Flingsalt 

Övrigt 
Baguette
Tomater
Rödlök
Olivolja 
Salt 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g grader.
Blanchera basilikan och mixa sedan ihop med smör, vitlök och salt. Ställ i kylen en kort stund. Hacka under tiden rödlök och tomat. Blanda ihop med salt och olivolja. 

Skiva baguetterna och placera på en plåt. Börja på basilikasmöret.
Rosta baguetteskivorna i cirka 10-15 min, eller tills dom är gyllene. 

Toppar med tomat och rödlöken. Njut direkt! 

#basilika #basilikaodling #matinspo #basilikasmör #brunchetta #förrätt #matlagning #miljöcenter #hydroponisk odling #greeline



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter