https://matinspo.se
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Favoritprodukter
  • Tips
  • Sök på ingrediens
  • Instagram
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Favoritprodukter
  • Tips
  • Sök på ingrediens
  • Instagram
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Lättlagade recept
  • Veckans matsedel v.3

Veckans matsedel v.3

Publicerat på jan 15th, 2023
by Emilia
Categories:
  • Lättlagade recept
  • Snabba middagar
  • Veckans Matsedel
Pad see ew - enkel och god thai wok

Veckans matsedel: Enkla middagar att laga när tiden inte räcker till

Enkla middagar att laga när du har mycket att göra. Perfekta vardagsmiddagar, enkla och snabba middagar som går att kasta ihop när du kommer hem från jobb / skola / inte har så mycket tid eller ork att laga en komplicerad maträtt. Mat ska vara kul och enkelt, inte en börda. Jag hoppas den här matsedeln kommer ge er den känslan!

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Här kommer matsedeln! 💖

 

Måndag:

Citronpasta med räkor och avokado

Citronpasta med räkor och avokado

En riktigt krämig och god pasta med räkor, avokado och citron. Subersnabb att laga och vill du ha matlådor till veckan är det bara att laga extra mycket!

 

Tisdag:

Bakad potatis med romröra

Bakad potatis med romröra

”Tar inte bakpotatis väldigt lång tid?” Inte med det här receptet! Här micrar vi potatisen en stund innan vi lägger den i ugnen, vilket förkortar baktiden och fortfarande ger potatisen ett frasigt och gott skal. Enkel middag och perfekt bakpotatis! Röran slänger du bara ihop under tiden potatisen ligger i ugnen.

 

Onsdag:

Pad see ew – enkel och god thai wok

Pad see ew – enkel och god thai wok

En klassisk thailändsk wok som du enkelt kan laga själv för att få en lika god wok som den du äter på restaurang! Mitt bästa tips är att steka de olika grönsakerna och kycklingen var för sig innan du blandar ihop allt för att vara säker på att alla ingredienser får den perfekta tillagningen. Wok görs bäst i en bra wokpanna!

 

Torsdag:

Fluffig ugnspannkaka

Fluffig ugnspannkaka

Ugnspannkaka, mycket roligare än en vanlig pannkaka! Superenkelt och smidigt att laga på en vardag. Jag brukar toppa med bär och lönnsirap men du kan toppa med sylt eller vad du vill!

 

Fredag:

Krämig Italiensk pastasallad med soltorkadtomatröra

Krämig Italiensk pastasallad med soltorkadtomatröra

Otroligt god pastasallad som passar perfekt till en bjudmiddag eller en god buffé eller bara helt enkelt en god middag! Toppa med en god parmaskinka eller vegetariska alternativ för att göra den pastasallad just du är sugen på. Servera i en stor fin serveringsskål, kanske någon av dessa!

 

Lördag:

Kycklingcurrywrap

Kycklingcurrywrap

Väldigt enkel lördagslyx, bara att marinera kycklingen och hacka upp salladen. Du kan också byta ut kycklingen mot qourn eller sojabitar. De här är mina favoriter att laga med!

 

Söndag:

Pasta med bacon och purjolök

Pasta med bacon och purjolök

En av mina favoriträtter! Går snabbt att laga och ger mycket mat, perfekt för att göra matlådor till kommande vecka! Baconet kan du enkelt byta ut mot kycklingbacon eller ”fejkon”!

 

Veckans efterrätt:

Dumle cookies  – mjuka chokladkakor med dumlegömma

Dumle cookies – mjuka chokladkakor med dumlegömma

Så himla goda chokladkakor med en mjuk insida av Dumle, enkla att göra och håller sig mjuka och goda i några dagar från nybakt.

Emilia

Kommentera Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

emiliasmatinspo

Daglig matinspo och vardagsstorys!

Kycklinggryta med smak av tomat och basilika - enk Kycklinggryta med smak av tomat och basilika - enkelt gryta som går snabbt att laga, funkar bra i matlåda och även går att göra vegetariskt. Byt bara ut mot vegobitar och grönsaksbuljong 😁

Spara och testa! 🤩

Ingredienser - 4 serveringar
500 g Kycklinglårfilé
3 dl Vispgrädde
4 dl Creme fraiche tomat och basilika
2 tsk Kycklingfond
2 st Vitlöksklyftor
200 g Körsbärstomater
1 dl Soltorkade tomater
50 g Spenat
Salt
Peppar

TILLBEHÖR
RisIngredienser 
KYCKLINGEN
Skär kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra och stek sedan i en djup panna. Lägg över kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.

GRYTAN
Dela körbärstomaterna och strimla soltorkade tomater. Stek tomaterna i någon minut tillsammans med vitlök och de soltorkade tomaterna. Häll på creme fraiche, grädde, fond och låt koka ihop. Peppra men avvakta med salt.
Vänd i kyckligen och låt koka ihop. Vänd sist i spenat och smaka av med salt.

SERVERA
Servera grytan med ris.
Hemmagjord Gorbys piroger 😍 vet att de är små Hemmagjord Gorbys piroger 😍 vet att de är småfula men de vart väldigt goda! Och går utmärkt att göra med valfri färs 😍 spara och testa!

Ingredienser (typ 14 st)
DEGEN
50 g Jäst
5 dl Mjölk
1 st Ägg
2 tsk Strösocker
2 tsk Salt
50 g Rumstempererat smör
12.5 dl Vetemjöl
FYLLNING
500 g Valfri färs
1 st Gullök
0.75 dl Tomatpure
1 st Vitlöksklyftor
0.75 dl Ajvar
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Lökpulver
1 tsk Strösocker
Salt
Peppar
TOPPING
3 dl Riven mozzarella
PENSLA INNAN UGN
1 st Ägg
1 msk Mjölk

DEGEN
Smula ner jästen i en bunke och häll på fingervarm mjölk (37 grader). Rör om tills jästen löst upp sig och tillsätt ägg och socker. Rör ihop. Tillsätt sedan hälften av mjölet och salt. Vänd i de rumstempererade smöret i tärningar som du tärnar och arbetar in tillsammans med det sista av mjölet. Arbeta nu degen till en jämn och smidig deg i ca 10-15 minuter i maskin eller för hand. Täck med duk och lås jäsa i ca 45-50 minuter.

FYLLNINGEN
Tärna löken och lägg kryddorna och sockret i en liten skål.
Stek färsen tills den fått fin färg. Vänd i löken och stek ihop tillsammans med färsen. Vänd i tomatpurén och låt den stekas på i några minuter. Tillsätt ajvar, kryddor, peppar och smaka av med salt. Smaka eventuellt upp med mer kryddor och ajvar. När du tycker färsen känns bra kan du ställa den åt sidan får att svalna.

FORMA GORBYS
När degen jäst klart vänd ut den på din arbetsyta. Inget mjöl behövs. Dela degen i 2. Täck degen du inte bakar ut så länge med en kökshandduk. Dela i ca 100 g stora bullar. Kavla ut degen till ca 1-0.5 cm tjock oval, den behöver inte vara helt jämn.
Platta till dina cirklar och placera ca 1 dl fyllning i mitten så att du har 2 cm runt kanterna. Toppa med ost. Nyp sedan ihop kanterna ordentligt över fyllningen. Det här är det trixiga momentet och du behöver säkert nypa till några gånger.
Låt pirogerna vila på plåten i 20-25 minuter.

GRÄDDA PRIOGERNA
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla pirogerna med ägg och mjölk som du vispar upp. Grädda pirogerna i 12-18 minuter. Exakt tid beror på storleken på dina piroger och din ugn.
Ta ut dina piroger och låt dem vila under kökshandduk i ca 15-20 minuter innan du serverar.
7 goda vardagsrätter med helgkänsla 😍 |Veckan 7 goda vardagsrätter med helgkänsla 😍 |Veckans matsedel v.4 | En blandning av goda rätter som man lika väl kan bjuda på helgen men som är smidiga att laga under veckan också. Har du någon sån rätt du lagar när du vill lyxa till det men laga något enkelt?

Alla recept hittas i ett samlat inlägg på Matinspo.se, finns på startsidan men du kan söka på veckans matsedel v.4 ifall du inte hittar 😃

Spana in menyn och spara för inspiration 😍

1. Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater
2. Chorizopasta 
3. Cannelloni med ricotta och spenat 
4. Chicken Katsu - krispig schnitzel med panko
5. Chicken chop suey - enkel och mild wok med ris
6. Tunna pannkakor - servera med valfri topping men extra lyxigt med hasselnötskräm, smulat kex  och bär
7. Thaisallad med krispig tofu och jordnötsdressing
KRÄMIGA chokladbollar! 😍😍 mixa smeten och b KRÄMIGA chokladbollar! 😍😍 mixa smeten och byt ut strösocker mot florsocker, blir krämigt och gott.. Smeten behöver stå i kylen en stund men sen är den redo att rullas! Rulla sen i valfritt, jag föredrar pärlsocker. Vad föredrar du?

Ingredienser 6 stora eller 12 mindre (typ som köttbullar)
Ingredienser 
100 g Rumstempererat smör
4.5 dl Havregryn
1.25 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
0.25 dl Kallt starkt kaffe 
0.75 dl Kakao
1 nypa Salt 
ATT RULLA I
Pärlsocker eller kokos

Gör såhär 

SMETEN
Lägg alla ingredienser förutom pärlsockret i en matberedare. Viktigt att smöret är rumstempererat. Mixa till en slät smet. Lägg över i en skål och ställ sedan i kylen så att smeten får sätta sig lite.

RULLA TILL BOLLAR
Rulla till 4 stora bollar eller till 8-10 st mindre.
Smidig och god wok med sweer chilisås och Quornbi Smidig och god wok med sweer chilisås och Quornbitar! Wok är verkligen ett perfekt sätt att äta Quorn på 😍 men de funkar också fint i grytor eller i pasta. Har du något smarrigt recept du brukar laga med quorn?

Spara gärna och testa!

#quornsverige

Ingredienser - 4 portioner
300 g Quornbitar
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 påse sockerärtor
1 broccoli (eller blomkål)
1 burk minimajs
2 morötter

Såsen
1.75 dl sötsuras (välj en god variant)
1 dl oystersås eller vegetarisk mushroomsauce
3 msk japansk soja
2 tsk fisksås (valfritt)

Övrigt
Risnudlar

Gör såhär
Preppa alla grönsaker: Strimla och hacka morot, paprika och broccoli. Sila av och dela minimajset och sockerärtorna. 
Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål.

Börja woka: Woka grönsakerna i omgångar. Jag börjar med att woka paprika och morot i ett par minuter tillsammans med 1 vitlöksklyfta. Lägger över dem på en tallrik och wokar broccoli/blomkål med vitlök. Stek sedan Quorn. När Quornet är stekt - vänd i alla wokade grönsaker, majs och sockerärtor. Tillsätt såsen och låt de wokas ihop tills grönsakerna känns tillräckligt mjuka men med krisp kvar.

Servera woken med risnudlar eller ris om du föredrar det!
Ugnsbakad ravioli i krämig tomatsås! 🍅 Ni eft Ugnsbakad ravioli i krämig tomatsås! 🍅 Ni efterfrågar enkel vardagsmat för hela familjen och har är en sådan rätt 😍 snabblagat och gott! 

Ingredienser - ca 3-4 portioner
500 g färska ravioli gärna ostfyllda men valfritt
TOMATSÅS
500 g Tomatsås (mutti basilika)
4 dl Grädde
1 msk Oregano
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Olivolja
2 msk Tomatpure
Salt
Peppar
TOPPING
3 dl Riven mozzarella
2 st Mozzarella (vanlig boll)
1 kruka Basilika
Pestoklickar (valfritt men ta inte för mycket om den är väldigt salt)

Göt såhär 
Fräs vitlöken på svag värme i olivoljan. Tillsätt tomatpuren och fräs lite till. Tillsätt tomatåsen och låt koka upp. Låt puttra i 10 min. Tillsätt grädde, oregano och salta och peppra. Koka upp.

Sätt ugnen på 200 grader. Häll över pastan i i en form och häll över såsen så raviolin täcks. Blanda. Toppa med både riven mozzarella och vanlig mozzarella. Grädda i ugnen i ca 10 min med folie och 10 utan så att den får färg.

Toppa med färsk basilika och servera!
Krämig broccoli och blomkålsoppa 🥄 | Rätt 7 Krämig broccoli och blomkålsoppa 🥄 | Rätt 7 av 7 i förra veckans billigare middagstips | Soppa är ju något som går att variera väldigt mycket och i många fall blir det väldigt billigt. Speciellt olika grönsakssoppor. Det går utmärkt att använda frysta grönsaker också för att komma mer ytterligare i pris.
Vill du ha det i matlåda är ett tips att hälla ner de i en termos så blir det säkrare att frakta 😃

Vilken är din favoritsoppa?

Ingredienser- 4-6 skålar
250 g Broccoli
400 g Blomkål
1 st Vitlöksklyftor
2 tärningar Grönsaksbuljong
1 liter Vatten
2 dl Grädde
Salt
Peppar
Chilipulver
1 msk Smör
TILLBEHÖR
Gott bröd
Creme fraiche (valfritt)

Gör såhär 
ROSTA BLOMKÅL OCH BROCCLI

Lägg över broccoli, blomkålsbuketter och vitlök på en plåt. Tina och kläm ur vätskan om den är fryst. Salta, peppra och ringla över olivolja. Rosta på 250 grader i ca 15 minuter.

KOKA SOPPAN
Koka upp vatten och buljongtärningarna. Lägg ner den rostade broccolin och låt koka upp (spara lite till topping om du vill)
Lägg i grädde och låt koka upp igen.
Mixa soppan slät med stavmixer.
Smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Vänd i smör och låt de smälta.

SERVERA

Servera soppan med ett gott bröd. Gott att ha en klick creme fraiche i soppan också!
7 enkla middagstips att laga på trötta dagar | V 7 enkla middagstips att laga på trötta dagar | Veckans matsedel v.3 | Har till den har veckan valt ut några rätter som inte har för många krävande moment och är väldigt goda 😍 
Ni hittar som vanligt alla recept samlade i ett och samma inlägg på Matinspo.se som just nu ligger på startsidan. Funkar också fint att använda sökfunktionen och söka på "veckans matsedel v.3" så dyker det upp!

Sparar även alla matsedlar under guider här på Instagram så det blir lättare att hitta mer inspiration 😃

1. Kycklingcurrywrap 
2. Pasta med bacon och purjolök 
3. Bakad potatis - perfekt till helgen 
4. Pastasallad med soltorkade tomaterröra - för vegetariskt kan du toppa med mer grönsaker, Kronärtskocka och mozzarella 
5. Ugnspannkaka - gör en matigare topping med bacon, morötter och servera kanske keso till
6. Pad see ew - funksr utmärkt med tofu
7. Pasta med avokado och räkor
Vegetariska Ikeapizzor 🍕 på Hönokaka! | Rätt Vegetariska Ikeapizzor 🍕 på Hönokaka! | Rätt 6 av 7 i veckans billigare middagstips. Det här är verkligen ett hett tips för lata fredagar. Det är enkelt och smarrigt. Toppingen går ju också att anpassa efter vad man gillar och inte 😁

Ingredienser (16 pizzabitar)
8 st hönökakor
1 burk god pizzasås
250 g Riven ost
1 lök
1 röd paprika
1 grön paprika
0.5 burk majs
Några svarta oliver

Gör såhär
Fördela bröden på en plåt. Toppa med tomatsås, ost, paprika, majs, lök och oliver. Salta lätt. Grädda på 225 grader i ca 15 min eller tills osten smälta och fått fin färg
Ladda fler bilder Följ mig

Instagram Feed

emiliasmatinspo

Daglig matinspo och vardagsstorys!


Kycklinggryta med smak av tomat och basilika – enk
Kycklinggryta med smak av tomat och basilika - enkelt gryta som går snabbt att laga, funkar bra i matlåda och även går att göra vegetariskt. Byt bara ut mot vegobitar och grönsaksbuljong 😁

Spara och testa! 🤩

Ingredienser - 4 serveringar
500 g Kycklinglårfilé
3 dl Vispgrädde
4 dl Creme fraiche tomat och basilika
2 tsk Kycklingfond
2 st Vitlöksklyftor
200 g Körsbärstomater
1 dl Soltorkade tomater
50 g Spenat
Salt
Peppar

TILLBEHÖR
RisIngredienser 
KYCKLINGEN
Skär kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra och stek sedan i en djup panna. Lägg över kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.

GRYTAN
Dela körbärstomaterna och strimla soltorkade tomater. Stek tomaterna i någon minut tillsammans med vitlök och de soltorkade tomaterna. Häll på creme fraiche, grädde, fond och låt koka ihop. Peppra men avvakta med salt.
Vänd i kyckligen och låt koka ihop. Vänd sist i spenat och smaka av med salt.

SERVERA
Servera grytan med ris.

Hemmagjord Gorbys piroger 😍 vet att de är små
Hemmagjord Gorbys piroger 😍 vet att de är småfula men de vart väldigt goda! Och går utmärkt att göra med valfri färs 😍 spara och testa!

Ingredienser (typ 14 st)
DEGEN
50 g Jäst
5 dl Mjölk
1 st Ägg
2 tsk Strösocker
2 tsk Salt
50 g Rumstempererat smör
12.5 dl Vetemjöl
FYLLNING
500 g Valfri färs
1 st Gullök
0.75 dl Tomatpure
1 st Vitlöksklyftor
0.75 dl Ajvar
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Lökpulver
1 tsk Strösocker
Salt
Peppar
TOPPING
3 dl Riven mozzarella
PENSLA INNAN UGN
1 st Ägg
1 msk Mjölk

DEGEN
Smula ner jästen i en bunke och häll på fingervarm mjölk (37 grader). Rör om tills jästen löst upp sig och tillsätt ägg och socker. Rör ihop. Tillsätt sedan hälften av mjölet och salt. Vänd i de rumstempererade smöret i tärningar som du tärnar och arbetar in tillsammans med det sista av mjölet. Arbeta nu degen till en jämn och smidig deg i ca 10-15 minuter i maskin eller för hand. Täck med duk och lås jäsa i ca 45-50 minuter.

FYLLNINGEN
Tärna löken och lägg kryddorna och sockret i en liten skål.
Stek färsen tills den fått fin färg. Vänd i löken och stek ihop tillsammans med färsen. Vänd i tomatpurén och låt den stekas på i några minuter. Tillsätt ajvar, kryddor, peppar och smaka av med salt. Smaka eventuellt upp med mer kryddor och ajvar. När du tycker färsen känns bra kan du ställa den åt sidan får att svalna.

FORMA GORBYS
När degen jäst klart vänd ut den på din arbetsyta. Inget mjöl behövs. Dela degen i 2. Täck degen du inte bakar ut så länge med en kökshandduk. Dela i ca 100 g stora bullar. Kavla ut degen till ca 1-0.5 cm tjock oval, den behöver inte vara helt jämn.
Platta till dina cirklar och placera ca 1 dl fyllning i mitten så att du har 2 cm runt kanterna. Toppa med ost. Nyp sedan ihop kanterna ordentligt över fyllningen. Det här är det trixiga momentet och du behöver säkert nypa till några gånger.
Låt pirogerna vila på plåten i 20-25 minuter.

GRÄDDA PRIOGERNA
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla pirogerna med ägg och mjölk som du vispar upp. Grädda pirogerna i 12-18 minuter. Exakt tid beror på storleken på dina piroger och din ugn.
Ta ut dina piroger och låt dem vila under kökshandduk i ca 15-20 minuter innan du serverar.

7 goda vardagsrätter med helgkänsla 😍 |Veckan
7 goda vardagsrätter med helgkänsla 😍 |Veckans matsedel v.4 | En blandning av goda rätter som man lika väl kan bjuda på helgen men som är smidiga att laga under veckan också. Har du någon sån rätt du lagar när du vill lyxa till det men laga något enkelt?

Alla recept hittas i ett samlat inlägg på Matinspo.se, finns på startsidan men du kan söka på veckans matsedel v.4 ifall du inte hittar 😃

Spana in menyn och spara för inspiration 😍

1. Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater
2. Chorizopasta 
3. Cannelloni med ricotta och spenat 
4. Chicken Katsu - krispig schnitzel med panko
5. Chicken chop suey - enkel och mild wok med ris
6. Tunna pannkakor - servera med valfri topping men extra lyxigt med hasselnötskräm, smulat kex  och bär
7. Thaisallad med krispig tofu och jordnötsdressing

KRÄMIGA chokladbollar! 😍😍 mixa smeten och b
KRÄMIGA chokladbollar! 😍😍 mixa smeten och byt ut strösocker mot florsocker, blir krämigt och gott.. Smeten behöver stå i kylen en stund men sen är den redo att rullas! Rulla sen i valfritt, jag föredrar pärlsocker. Vad föredrar du?

Ingredienser 6 stora eller 12 mindre (typ som köttbullar)
Ingredienser 
100 g Rumstempererat smör
4.5 dl Havregryn
1.25 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
0.25 dl Kallt starkt kaffe 
0.75 dl Kakao
1 nypa Salt 
ATT RULLA I
Pärlsocker eller kokos

Gör såhär 

SMETEN
Lägg alla ingredienser förutom pärlsockret i en matberedare. Viktigt att smöret är rumstempererat. Mixa till en slät smet. Lägg över i en skål och ställ sedan i kylen så att smeten får sätta sig lite.

RULLA TILL BOLLAR
Rulla till 4 stora bollar eller till 8-10 st mindre.

Smidig och god wok med sweer chilisås och Quornbi
Smidig och god wok med sweer chilisås och Quornbitar! Wok är verkligen ett perfekt sätt att äta Quorn på 😍 men de funkar också fint i grytor eller i pasta. Har du något smarrigt recept du brukar laga med quorn?

Spara gärna och testa!

#quornsverige

Ingredienser - 4 portioner
300 g Quornbitar
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 påse sockerärtor
1 broccoli (eller blomkål)
1 burk minimajs
2 morötter

Såsen
1.75 dl sötsuras (välj en god variant)
1 dl oystersås eller vegetarisk mushroomsauce
3 msk japansk soja
2 tsk fisksås (valfritt)

Övrigt
Risnudlar

Gör såhär
Preppa alla grönsaker: Strimla och hacka morot, paprika och broccoli. Sila av och dela minimajset och sockerärtorna. 
Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål.

Börja woka: Woka grönsakerna i omgångar. Jag börjar med att woka paprika och morot i ett par minuter tillsammans med 1 vitlöksklyfta. Lägger över dem på en tallrik och wokar broccoli/blomkål med vitlök. Stek sedan Quorn. När Quornet är stekt - vänd i alla wokade grönsaker, majs och sockerärtor. Tillsätt såsen och låt de wokas ihop tills grönsakerna känns tillräckligt mjuka men med krisp kvar.

Servera woken med risnudlar eller ris om du föredrar det!

Ugnsbakad ravioli i krämig tomatsås! 🍅 Ni eft
Ugnsbakad ravioli i krämig tomatsås! 🍅 Ni efterfrågar enkel vardagsmat för hela familjen och har är en sådan rätt 😍 snabblagat och gott! 

Ingredienser - ca 3-4 portioner
500 g färska ravioli gärna ostfyllda men valfritt
TOMATSÅS
500 g Tomatsås (mutti basilika)
4 dl Grädde
1 msk Oregano
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Olivolja
2 msk Tomatpure
Salt
Peppar
TOPPING
3 dl Riven mozzarella
2 st Mozzarella (vanlig boll)
1 kruka Basilika
Pestoklickar (valfritt men ta inte för mycket om den är väldigt salt)

Göt såhär 
Fräs vitlöken på svag värme i olivoljan. Tillsätt tomatpuren och fräs lite till. Tillsätt tomatåsen och låt koka upp. Låt puttra i 10 min. Tillsätt grädde, oregano och salta och peppra. Koka upp.

Sätt ugnen på 200 grader. Häll över pastan i i en form och häll över såsen så raviolin täcks. Blanda. Toppa med både riven mozzarella och vanlig mozzarella. Grädda i ugnen i ca 10 min med folie och 10 utan så att den får färg.

Toppa med färsk basilika och servera!

Krämig broccoli och blomkålsoppa 🥄 | Rätt 7
Krämig broccoli och blomkålsoppa 🥄 | Rätt 7 av 7 i förra veckans billigare middagstips | Soppa är ju något som går att variera väldigt mycket och i många fall blir det väldigt billigt. Speciellt olika grönsakssoppor. Det går utmärkt att använda frysta grönsaker också för att komma mer ytterligare i pris.
Vill du ha det i matlåda är ett tips att hälla ner de i en termos så blir det säkrare att frakta 😃

Vilken är din favoritsoppa?

Ingredienser- 4-6 skålar
250 g Broccoli
400 g Blomkål
1 st Vitlöksklyftor
2 tärningar Grönsaksbuljong
1 liter Vatten
2 dl Grädde
Salt
Peppar
Chilipulver
1 msk Smör
TILLBEHÖR
Gott bröd
Creme fraiche (valfritt)

Gör såhär 
ROSTA BLOMKÅL OCH BROCCLI

Lägg över broccoli, blomkålsbuketter och vitlök på en plåt. Tina och kläm ur vätskan om den är fryst. Salta, peppra och ringla över olivolja. Rosta på 250 grader i ca 15 minuter.

KOKA SOPPAN
Koka upp vatten och buljongtärningarna. Lägg ner den rostade broccolin och låt koka upp (spara lite till topping om du vill)
Lägg i grädde och låt koka upp igen.
Mixa soppan slät med stavmixer.
Smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Vänd i smör och låt de smälta.

SERVERA

Servera soppan med ett gott bröd. Gott att ha en klick creme fraiche i soppan också!

7 enkla middagstips att laga på trötta dagar | V
7 enkla middagstips att laga på trötta dagar | Veckans matsedel v.3 | Har till den har veckan valt ut några rätter som inte har för många krävande moment och är väldigt goda 😍 
Ni hittar som vanligt alla recept samlade i ett och samma inlägg på Matinspo.se som just nu ligger på startsidan. Funkar också fint att använda sökfunktionen och söka på "veckans matsedel v.3" så dyker det upp!

Sparar även alla matsedlar under guider här på Instagram så det blir lättare att hitta mer inspiration 😃

1. Kycklingcurrywrap 
2. Pasta med bacon och purjolök 
3. Bakad potatis - perfekt till helgen 
4. Pastasallad med soltorkade tomaterröra - för vegetariskt kan du toppa med mer grönsaker, Kronärtskocka och mozzarella 
5. Ugnspannkaka - gör en matigare topping med bacon, morötter och servera kanske keso till
6. Pad see ew - funksr utmärkt med tofu
7. Pasta med avokado och räkor

Vegetariska Ikeapizzor 🍕 på Hönokaka! | Rätt
Vegetariska Ikeapizzor 🍕 på Hönokaka! | Rätt 6 av 7 i veckans billigare middagstips. Det här är verkligen ett hett tips för lata fredagar. Det är enkelt och smarrigt. Toppingen går ju också att anpassa efter vad man gillar och inte 😁

Ingredienser (16 pizzabitar)
8 st hönökakor
1 burk god pizzasås
250 g Riven ost
1 lök
1 röd paprika
1 grön paprika
0.5 burk majs
Några svarta oliver

Gör såhär
Fördela bröden på en plåt. Toppa med tomatsås, ost, paprika, majs, lök och oliver. Salta lätt. Grädda på 225 grader i ca 15 min eller tills osten smälta och fått fin färg


Ladda fler bilder



Följ mig


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd

Bröd

Brunch

Brunch

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter

Festmat

Festmat