https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

3 goda vegetariska tillbehör till julbordet

  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Helgmat
  • Tillbehör
  • Vegetariskt
3 goda veganska tillbehör till julbordet. Sparrisbroccoli med en god sesamtopping (går bra med vanlig broccoli också), silkes tofu med supergod topping. Silkestofu påminner om lite lösare kokt äggvita i...

Emilia

december 2, 2021
Like 10
Share

Snabb kycklingsallad med blomkål och sötsursås

Cooking Time: 35 min
Okategoriserade
Snabb kycklingsallad med blomkål och sötsursås. Sötsyrlig kyckling, sötssursås och rostad blomkål. Enkel och god rätt som går snabbt att...
Share

Chokladtryfflar med mörk choklad, havssalt och vanilj

Cooking Time: 60 min
  • Bollar
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Godis
  • Julgodis och julbakverk
Chokladtryfflar med mörk choklad, havssalt och vanilj. Tryfflar är verkligen så gott och enkelt att göra. Det du behöver är...
Share

Vegetarisk pasta med soyafärs

Cooking Time: 45 min
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Vegetariskt
Vegetarisk pasta med köttfärssås med pennoni. Pennoni är som penne men utan räfflor så man får en len och fin...
Share

Italiensk vegetarisk wrap

  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Snabb middag
  • Vegetariskt
  • Wraps
Italiensk vegetarisk wrap! Supergod vegetarisk wrap med italienska smaker. I wrapen hittar du mozzarella, kronärtskocka, soltorkade tomaterröra, färskost med örter...
Share

Fluffiga saffranspannkakor – som att äta lussebullar

Cooking Time: 25 min
  • Frukost
  • Julgodis och julbakverk
  • Pannkakor
Fluffiga saffranspannkakor! Supergoda och fluffiga saffranspannkakor som smakar som att äta lussebullar. Åts med sirap och det passade riktigt bra...
Share

Krispig tofu med parmesan

Cooking Time: 60 min
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Tillbehör
  • Vegetariskt
Krispig tofu med parmesan. Riktigt frasig tofu som jag kryddat med oregano, paprikapulver och parmesan. Panerade tofun i panko och...
Share

Linsbollar – snabblagade och goda

  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Snabb middag
  • Vegetariskt
Enkla och goda linsbollar på röda linser. Receptet är enkelt med få ingredienser och går snabbt att laga. Linsbollarna är även helt veganska. Till dem gjorde jag en sallad på...

Emilia

november 28, 2021
Like 9
Share

Dan dan nudlar

Cooking Time: 30 min
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Nudelrätter
  • Vegetariskt
Dan dan nudlar är en populär rätt från de kinesiska sichuanska köket. Rätten består av sås, färs och nudlar och är otroligt smakrik. Jag gjorde rätten med vegetarisk färs men...

Emilia

november 25, 2021
Like 14
Share

Pulled beef

Cooking Time: 200 min
  • Buffémat
  • Festmat
  • Helgmat
  • Kötträtter
  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Pulled beef är ett långkokt och mört kött med mycket smak. När det är färdigt drar du sönder det med...
Share

Kycklingwok med nudlar och grönssaker

Cooking Time: 40 min
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Kyckling & Kött
  • Kycklingrätter
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Nudelrätter
Kycklingwok med nudlar och grönsaker. God och lättlagad wok med kripsiga grönsaker och mör kycklignen. Kycklingen marineras i bland annat...
Share

Hemmagjorda nougatpraliner – Tempererad mörk choklad

Cooking Time: 7h
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
Hemmagjorda nougatpraliner med tempererad mörk choklad. Supergoda och krämiga praliner. För att göra dessa behöver du en pralinform (adlink -köp...
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Minns ni min hydroponiska odling? Här är resulta
Minns ni min hydroponiska odling? Här är resultatet efter 1 månad och ett gott baslikasmör du kan göra!!😍 
I samarbete med @miljöcenter 🌱8
så fin basilika med stoora blad. Och jag har liksom inte alls behövt anstränga mig för att det ska lyckas. Det enda jag har gjort är att jag har bytt vatten var 7-10dag och tillsatt lite hydroponisk växtnäring från Blomstra. 

Och det första jag gjorde var basilikasmör att ha på bruschetta, otroligt gott! Du kan också använda smör till pasta eller kyckling t ex. 

Kort om hydroponisk odling: en jordfriodling där växtnäring och vatten gör så att odlingen lyckas. 
Jag använder Greenlines Growing P10 som är ett helautomatiskt hydroponiskt system som dessutom är snyggt, tar lite plats och gör odlingen lättskött. Finns bland annat att köpa på Bygghemma och Clas Ohlson. 

Ingredienser basilikasmör
2 stora nävar basilika 
50 g rumstempererat smör
1 vitlöksklyfta (jag tog 2 men en räcker)
Flingsalt 

Övrigt 
Baguette
Tomater
Rödlök
Olivolja 
Salt 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g grader.
Blanchera basilikan och mixa sedan ihop med smör, vitlök och salt. Ställ i kylen en kort stund. Hacka under tiden rödlök och tomat. Blanda ihop med salt och olivolja. 

Skiva baguetterna och placera på en plåt. Börja på basilikasmöret.
Rosta baguetteskivorna i cirka 10-15 min, eller tills dom är gyllene. 

Toppar med tomat och rödlöken. Njut direkt! 

#basilika #basilikaodling #matinspo #basilikasmör #brunchetta #förrätt #matlagning #miljöcenter #hydroponisk odling #greeline


Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni tagg
Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni taggade?😍 först ut dessa fluffiga brioschesaffransbullar med hasselnötskräm, eller vaniljkräm om du vill! Fluffiga och mjuka som moln ☁️

Recept på lussekatter och saffransbullar med mandelmassa är näst på tur!

Ingredienser 
Detta sna kokoas ihop
1.75 dl mjölk
0.5 dl vetemjöl 

Till degen
1 dl Strösocker 
1 g saffran 
25 g jäst
2 dl mjölk
3 ägg
9.5 dl vetemjöl 
120g smör
1.5 msk olja 

Fyllda saffransbullar - mjuka som moln!☁️
Du kan fylla dem i antingen vaniljkräm eller hasselnötskräm.
Den här degen är elastiskare och klibbigare än vanlig bulldeg. Typ som en briochdeg.

Gör såhär
Koka ihop mjöl och mjölk till en tjock massa. 
Lägg över in bakbunke. Tillsammans med ägg, mjölk, jäst, saffran, och socker. Rör ihop och tillsätt sedan lite av mjölet åt gången samt salt. Vänd i rumstempererat smör. Arbeta degen i ca 15 min. Den kommer vara åt det klibbiga hållet. Låt jäsa i bunke i cirka en timme.
Skälp ut degen på ett mjölad yta. Knådda ihop lite grann med mjöl. Kavla ut och dela i 12-15 st rutor.
Fyll varje ruta med en matsked nutella eller vaniljkräm. Stäng igen rulla ihop och placera i en form klädd med bakplåtspapper. Täck och låt jäsa i 20 min
Värm ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 min eller eller tills bullen har uppnått en innertemperatur på 98 gra.der. Exakt tid varierar beroende på ugn.
Låt svalna något innan du pudrar med florsocker.


Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag ba
Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag bakade det här brödet, men nu måste jag göra det oftare för det är såå gott!

Gör mackor på eller servera till soppa 😍

Ingredienser 
25 g färsk (1/2 pkt torr, kör du torr)
2 tsk Salt
10.5 dl 
Vetemjöl special
2.5 dl Mjölk
2 dl Naturell yoghurt
1 dl Rapsolja 

Topping
1 st Ägg
Sesamfrön
2 msk Smör

Degen 
Lös upp jästen i ljummen mjölk, addera yoghurt och olja i. Addera 1/3 av mjölet.Blanda ihop med en slev till en kletig deg. Tillsätt en tredjedel till och saltm blanda ihop - antingen med en slev eller för hand. Arbeta nu in resten av mjölet för hand eller med maskin tills du har en smidig och mjuk deg. Hellre lite åt det kladdiga hållet än torr. Men känns den för kletig addera lite mer mjöl. Har hållt nere mängden mjöl i receptet då det är bättre att addera mer i efterhand än att ha i för mycket från början.
Lägg degen i en skål och täck. Låt jäsa i 60 min. 

Degen 2
När degen jäst färdigt ta fram en rymlig form (helst rund) men det går bra med fyrkantig också. Olja formen. Gör 7-9 st bollar av degen och placera dem i formen nära varandra. De kommer jäsa ihop. Täck dem och låt jäsa i formen i 30 min. Värm ugnen till 200 grader under slutet av tiden.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i 25-40 min tills brödet är gyllene och har en innertemp på 98. Ta ut bröden och pensla med smält smör. Täck brödet med duk i ca 15-20 min så de får svalna och mjukna upp. Servera direkt! Förvara i påse så håller de sig mjukt dagen efter. Frysa in går också bra!

#bröd #bryrbröd #matinspo #bakning #pogaca #bakabröd



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter