Snabb vegetarisk ramensoppa
En snabbtillagad vegetarisk ramensoppa toppad med shiitake, soyafilébitar och paprika. Du kan ersätta toppingen med tofu, annan svamp eller grönsaker som du tycker om. Misopasta och ramennudlar hittas på de...
Smakrik räk- och fiskgryta
En smakrik räk- och fiskgryta. För att få extra smak till grytan gör jag en fond på räkskalan. Sedan får...
Kebabsallad
Kebabsallad – lättlagat, snabbt och gott. Det går även att göra vegetariskt eller helt vegansk genom att byta ut köttet...
Saftiga kycklingspett (shish taouk)
Saftiga kycklingspett med paprika och rödlök. Kycklingen får ligga i en yoghurtmarinad i ett par timmar för att bli riktigt...
Pepparkaksscones
Saftiga och goda pepparkaksscones. Jag åt dem med marmelad och tyckte det var godast, men fick tips om ädelost och...
Crispy tofu tacos
Krispig tofu panerad i panko och smaksatt med tacokrydda. Ett enkelt och gott sett att variera tacosen och göra den...
Muhammara – paprikaröra med valnötter
Muhammara, en paprikaröra med valnötter från mellanöstern. Perfekt till till t.ex biffar eller som röra till plockmat. Jag använder en...
Baba ganoush – aubergineröra
Baba ganoush, en god libanesisk aubergineröra. Röran är god som tillbehör till grillat, biffar eller till bröd. I röran har man tahini som är en sesampasta och finns att köpa...
Saffransbullar med mandelmassa
Saftiga och mjuka saffransbullar med mandelmassa. Jag bakar saffansbullarna med kall degvätska vilket innebär att degen endast jäser en gång. Det som också gör dem saftiga är de rumstempererade smöret...
Krämig pasta med biff och champinjoner
En krämig pasta med biff och champinjoner. Jag använde ryggbiff men det går även bra med t.ex oxfilé, fläskfilé eller...
Saffransgranola
Hemmagjord granola med saffran. Saffran ger en julig smak och tillsammans med russin blir det väldigt gott. Hemmagjord granola är...
Pekanpaj – nötig kolapaj med vaniljglass
Pekanpaj – en klassisk amerikansk paj med mjuk kola och crunch från pecannötter. Låt pajen sätta sig och servera med...