Matsedel v.13 | Påsklovsmat och rätter att göra till påskbordet
Veckans matsedel: Påsklovsmat och rätter att göra till påskbordet
Våren närmar sig mer och mer, och med den kommer också påsken! Det är en bra tid att bjuda sina nära och kära på en god påskmiddag eller en god rätt att ta med till påskbordet.
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Ta hand om dig! 💖
Måndag:
Smörgåstårta! Här ger jag tips på både en vegetarisk smörgåstårta och en med skinka, båda två är en variant på italiensk smörgåstårta. Det är ju en perfekt bjudmåltid att ställa fram på ett påskbord, något som oftast passar hela familjen. Det viktiga i en god smörgåstårta är att den ska vara väldigt krämig men också en liten uns syra för att bryta av så den inte blir för mastig.
Vegetarisk smörgåstårta med italienskt tema
En supergod vegetarisk smörgåstårta med marinerad kronärtskocka, gröna oliver och soltorkade tomater. Jag toppar den med små minimozzarella och god ruccola! Servera din lyxiga smörgåstårta på en fin serveringsbräda.
Det här är en italiensk smörgåstårta med både salami och parmaskinka. Fyllningen är gjord med färskost, hackad basilika och soltorkade tomater. Riktigt smarrig!
Tisdag:
Denna rätt är väldigt snabblagad och god! Perfekt om du ska bjuda över någon på en god påskmiddag. Den är riktigt krämig och får en god syra från syran i såsen. Färsk sparris är just nu dessutom billigare än fryst sparris på Mathem!
Onsdag:
Kycklingspett med sweet chili goda och saftiga kyckligspett
Suupergoda och smakrika kycklingspett att servera på en påskmiddag! Det här är spett som du snabbt marinerar, sedan lägger i ungen eller grillar och sist penslar med sweet chilisås. Passar perfekt med smashed potatoes, se recept nedan!
Torsdag:
Ännu en perfekt buffésallad, eller något att ställa fram till en god påskbrunch kanske? Krispig grillost och riktigt god med en egengjord pesto. Du behöver inte köpa färdig pesto igen när du testar att göra hemgjord och inser hur enkelt och smidigt det är! Plus att du kan styra smaken på din hemmagjorda pesto efter hur du vill ha den!
Serveringsfatet är från Cervera (Adlink)
Laxwrap god laxwrap med rödkål och srirachafärskost
Lax är ju något man ofta ser på påskbordet, men här serverar jag den på ett nytt sätt: i en wrap! Jag har gjort en god srirachafärskost-blandning och steker laxen riktigt saftig och god innan jag monterar wrapen. Som en liten rolig twist till påskbuffén kan man lägga fram ingredienserna för att göra sin egen wrap. Tips är att köpa fryst laxfilé då det alltid är billigare än färsk!
Lördag:
Smörstekt torsk med potatis, gräddsås med brynt smör och sockerärtor
En lite lyxigare påskmiddag som absolut inte är svår att laga. Servera en god smörstekt torsk med en sås av brynt smör, grädde och citron. Till den gör jag en god persiljeolja som jag ringlar över. Denna rätt är både syrlig, salt, krämig, fet och färsk. Allt i ett!
Söndag:
Marinerade kycklinglår med potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris
På påskbordet är vi kanske vana vid att se en krämig potatissallad, kanske en god sallad och gräslök. I detta recept hittar du alla de delarna, men de är använda på ett nytt sätt där jag till exempel använder gräslöken i såsen till en riktigt smakrik och god kyckling. Här är en riktigt bra middag att servera under påskfirandet!
_
Efterrätter till påskbordet
Efter att buffén eller middagen har ätits upp är ju alla sugna på en riktigt god och passande efterrätt. Här nedan har jag samlat några av mina efterrätter jag tror kommer göra sig riktigt goda på ditt påskbord under högtiden!
Citrondessert – enkel påskdessert
Biscoffcheesecake krämig cheesecake med Biscoff
Krämig och enkel citroncheesecake
Chokladkaka med chokladkräm och färska bär
Ananaspaj – enkel och god ananaspaj