Matsedel v.22 | Matlådevänliga maträtter
Veckans matsedel – Maträtter som är perfekta till matlådan
Denna vecka ger jag dig en matsedel som handlar om maträtter som ger mycket mat och gör sig bra i matlådan! Här hittar du enkla och goda recept som passar perfekt för dig som vill laga matlådor, spara pengar och äta nyttigt. Jag har valt ut rätter som är snabblagade, prisvärda, och som tål att kylas ner och värmas upp. Oavsett om du föredrar kött eller vegetariskt så finns det något för dig!
Här kommer recepten! 💖
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Måndag:
En smarrig klassiker som passar lika bra till helgen som till vardags! I det här receptet använder jag kycklinglår eftersom det blir väldigt saftigt och gott, men det funkar bra med andra kycklingdelar också. Laga en stor batch så har du matlådor redo för de kommande dagarna!
Spartips!
När det kommer till olika protein (och allt egentligen) är det alltid mycket billigare att köpa storpack istället för att köpa bara det du behöver till varje middag. Leta efter storpacken, dela in i ”portionsstorlekar” i fryspåsar hemma och frys in det du inte ska använda direkt. Det gör faktiskt rätt stor skillnad månad till månad!
Ett billigare storpack för 900g kycklinglår hittar du här!
Tisdag:
Nudlar med lövbiff – en smarrig nudelwok med lövbiff och grönsaker. Den är enkel att göra och blir väldigt god. Om du vill laga extra mycket men undvika att det blir för dyrt kan du addera mer grönsaker och undvika mer lövbiff. Då får du mer mat utan att prislappen blir för dyr. Supergott och ger en matlåda som är enkel att värma på dagen efter!
Tips!
Investera i en bra wokpanna, de är inte bara till för att woka i utan du kan använda dem till att steka en pastasås i och mycket annat! Jag använder en wokpanna från Fiskars när jag lagar mina woker. Den kan du köpa på Cervera här!
Onsdag:
Ost och baconpaj med karamelliserad lök
En smarrig paj som har sälta, sötma och syra. Sälta från baconet och osten, sötma från den karamelliserade löken och syra från creme fraichen. Ett tips är att göra pajskalet dagen innan, trycka ut i formen och ställa i frysen. Det går med fördel att göra flera dagar innan också. När det väl är dags att tillaga pajen behöver du bara fokusera på fyllningen och sedan skjutsa in i ugnen!
Torsdag:
Vegetarisk grönsakscurry med ris
En lättlagad och billig middag för hela familjen. I den här curryn har jag paprika, ärtor och majs men det går även bra med exempelvis broccoli eller blomkål! Denna rätt kan du göra extra många portioner av utan att det påverkar kostnaden för maträtten, vilket är väldigt skönt!
Tacofredag, men med en twist! Här är en spaghettirätt med en färs som jag smaksätter med klassiska tacosmaker, vilket gör att det blir som en god fusion mellan en italiensk pasta och en taco. Det blir väldigt gott om man tar en klick creme fraiche på också. Tacospaghetti blir även perfekt i matlådan dagen efter!
Servera tacospaghettin i en fin djup tallrik från Bitz. De har en massa fint porslin som du kan hitta här!
Lördag:
Chili sin carne med gulaschsmaker
Det här är en snabblagad böngryta med smaker av kummin och paprikapulver. En enkel vardagsrätt som man kan servera med ris, havreris, potatis eller bröd. Toppa gärna med gräddfil och servera en god sallad till.
Söndag:
En god kycklingrätt att avsluta veckan med, en perfekt helgmiddag med kyckling som gör sig bra i matlådan. Såsen är gjord på grädde, kycklingfond och mjölk och blir väldigt krämig och smakrik!
Veckans Efterrätt:
Bananoffepaj – supergod banankolapaj