Ingredients
-
Kycklingen
-
500 g Kycklingfilé
-
2 dl Grekisk yoghurttill kycklingen
-
2 tsk Garam masalatill kycklingen
-
3 st Vitlöksklyftortill kycklingen
-
1 tsk Paprikapulvertill kycklingen
-
1 tsk Chilipulvertill kycklingen
-
1 tsk färsk Ingefäratill kycklingen
-
0.5 tsk Salttill kycklingen
-
Såsen
-
2 msk Neutral olja
-
1 st Gullök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk riven Ingefära
-
1 tsk Gurkmeja
-
2 tsk Garam masala
-
1 tsk Paprikapulver
-
2 msk Farinsocker
-
0.5 tsk Chilipulver
-
1 msk Tomatpure
-
400 g Finkrossade tomater
-
5 dl Vispgrädde
-
1 tsk Majsstärkelse
-
Topping
-
Persiljaatt toppa med
-
Ristillbehör
-
Salt
-
Rapsoljaatt steka i
Directions
Krämig chicken tikka masala med naanbröd och ris. En indisk maträtt som de flesta förmodligen har ätit på restaurang någongång men kanske aldrig fått till hemma? Den här såsen är riktigt smakrik, krämig och god. Kycklingen har legat i yoghurtmarinad över natten och blivit saftig. Hade jag fått den här på en indisk restaurang så hade jag varit nöjd om vi säger så. För ett vegetariskt alternativ går det att byta ut kycklingen mot den indiska osten paneer. Servera gärna med ris och naanbröd. Har ett gott recept på naan här
Steps
1
Done
|
Marinera kycklingenBlanda alla ingredienser till marinaden. Dela kycklingen i 2 cm stora bitar och vänd ner i marinaden. Låt marineras i minst 1h men gärna över dagen/natten. |
2
Done
|
Stek kycklingen |
3
Done
|
SåsenFinhacka löken, riv ingefära och förbered vitlöken så att du är redo att pressa i den. |
4
Done
|
Tillsätt sedan grädden och kycklingen och låt puttra i ca 10 min. Red eventuellt med lite majstärkelse (1 tsk utspätt i 0.25 dl vatten) Smaka av med sälta,sötma och syra (lite citron om om du t.ex behöver balansera upp beska eller sötma). Servera med ris, roti eller naan! |
4 Comments Hide Comments
Fantastiskt god!
A win win recipe ☺️
Kul!😍
A win win recipe