Ingredients
-
2 paket Kikärtor
-
400 g Finkrossade tomater
-
3 dl Grädde
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Lök
-
1 st Grönsaksbuljong
-
Salt
-
Peppar
-
Kryddor
-
1 msk Paprikapulver
-
2.5 msk Garam masala
-
1 tsk Chilipulver
-
1 msk Gurkmeja
-
1.5 msk Strösocker
-
Tillbehör
-
Ris
Directions
Tikka masala med kikärtor – krämig och lättlagad tikka masala med ris och naan. Den här rätten är dessutom snäll mot plånboken. Det blir ca 4 portioner för 60-70kr beroende på vart du handlar. De mesta i receptet har man oftast redan i skafferit. En rätt som både är god och snabblagad.
Recept på naanbröd och andra recept på tikka masala hittar du nedan.
Naanbröd – mjukt och gott naanbröd
Krämig tikka masala med linser
Chicken tikka masala – Riktigt god chicken tikka masala
Steps
1
Done
|
FörberedelserSila av kikärtortna (spara kikärtsspadet till att göra vegansk aioli eller maränger), tärna lök och finhacka vitlöken. Blanda alla kryddor och socker i en liten skål. |
2
Done
|
TillagningFräs lök och vitlök i olja tills löken mjuknat en aning. Tillsätt kryddorna med sockret, smula ner buljongen och fräs lite till. Vänd i finkrossade tomater och låt puttra i 8-10 minuter. Vänd då i kikärtorna och grädde och låt sedan puttra under lock i ca 10-15 minuter (koka riset under tiden). Smaka av tikkan med salt och peppar. |
3
Done
|
ServeraServera masalan med ris och naanbröd! |
6 Comments Hide Comments
Ska det verkligen vara så mycket kryddor i receptet, matskedar?
Japp, mycket smak 😁
Mycket gott! Ingen av killarna sa något om att de saknade typ kyckling och naanbrödet till fick högt betyg!
Jättegott men lite torrt. Vill gärna ha den lite mer såsig så jag ökar lite på krossad tomat och grädde nästa gång!
Tack för feedback! Har faktiskt minskat en del på kikärtorna i receptet, men mer sås går också att addera!
Underbart! Hade ingen grädde, så gjorde havregrädde. Blev jättebra. (Jag råkade ha lite biryaniris kvar. Kombon var magisk!)