Veckans matsedel v.49 – Goda bjudmiddagar
Veckans matsedel: Goda rätter att bjuda på
I veckans matsedel samlar jag rätter som passar sig om man ska bjuda på middag. Bra rätter att laga som middagsbjudning både för vardagsmiddag och helgmiddag. Nu under december månad och jultider finns det ju många tillfällen att bjuda över vänner och familj. Rätterna jag har valt ut till matsedeln är tänkta att passa till allt från familjemiddagar till helgluncher.
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Laga, bjud och njut!
Måndag:
En supergod och krämig pasta som är lätt att göra en stor sats av och bjuda flera middagsgäster på! Chorizon steker jag i en stekpanna ifrån Fiskars!
Tisdag:
En klassisk, enkel och väldigt god kycklingwok. Väldigt smakrik som lätt kan göras till en stark wok genom att addera lite kryddor eller chilisås! Enklast är att woka rätten i en wokpanna som den här!
Onsdag:
Ricottabollar i tomatosås – vita köttbullar från södra Italien
Överraska dina gäster med en roligare vegetarisk twist på frikadeller! Blanda ihop ricotta, ströbröd, parmesan, ägg och smaksättning till bollar som du serverar i tomatsås och med pasta till!
Torsdag:
Krämig kycklingpasta – lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat
En suupergod och krämig kycklingpasta med smak av soltorkade tomater och timjan! Jag använder hela lårfiléer, men man kan lika gärna använda sig av sojafiléer eller andra alternativ. Servera i en fin pastatallrik från Broste Copenhagen!
Fredag:
Lax med pressad potatis och citronsås med rom
En enkel med lyxig bjudrätt med potatis i ett lite annorlunda format, nämligen pressad! Servera med en syrlig citronsås och garnera med rom så har du en perfekt bjudmiddag. Du kan köpa potatispress här!
Lördag:
Langos – fluffiga och mjuka hemmagjorda langos
Dessa kan man toppa med antingen söta eller salta toppings, vilket gör att den funkar lika bra som middagsrätt eller brunchrätt. Pensla med vitlökssmör eller toppa med gräddfil, rödlök, dill, rom och räkor som jag gör i mitt recept. Möjligheterna är oändliga!
Söndag:
Bouef bourguignon – God fransk gryta
En riktigt mustig och god gryta gjord på högrev som fått puttra under lång tid. Jag använder en gjutjärnsgryta från Anders och Petter när jag kokar mina grytor!
Veckans efterrätt:
Pepparkakscheesecake med apelsincurd och kardemumma
En krämig och fräsch cheesecake med smak av pepparkaka och apelsin, vilket ger en väldigt julig smak. Perfekt att bjuda folk på nu under december månad!