https://matinspo.se
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Favoritprodukter
  • Tips
  • Sök på ingrediens
  • Instagram
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Favoritprodukter
  • Tips
  • Sök på ingrediens
  • Instagram
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Veckans Matsedel
  • Veckans matsedel v.49

Veckans matsedel v.49

Publicerat på dec 4th, 2022
by Emilia
Categories:
  • Veckans Matsedel
Kyckling med cashewnötter - Kycklingwok med cashewnötter

Veckans matsedel: Goda rätter att bjuda på

I veckans matsedel samlar jag rätter som passar sig om man ska bjuda på middag. Bra rätter att laga som middagsbjudning både för vardagsmiddag och helgmiddag. Nu under december månad och jultider finns det ju många tillfällen att bjuda över vänner och familj. Rätterna jag har valt ut till matsedeln är tänkta att passa till allt från familjemiddagar till helgluncher.

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Laga, bjud och njut!

 

Måndag:

Krämig chorizopasta

Krämig chorizopasta

En supergod och krämig pasta som är lätt att göra en stor sats av och bjuda flera middagsgäster på! Chorizon steker jag i en stekpanna ifrån Fiskars!

 

Tisdag:

Kyckling med cashewnötter – Kycklingwok med cashewnötter

Kyckling med cashewnötter

En klassisk, enkel och väldigt god kycklingwok. Väldigt smakrik som lätt kan göras till en stark wok genom att addera lite kryddor eller chilisås! Enklast är att woka rätten i en wokpanna som den här!

 

Onsdag:

Ricottabollar i tomatosås – vita köttbullar från södra Italien.

Ricottabollar i tomatosås – vita köttbullar från södra Italien

Överraska dina gäster med en roligare vegetarisk twist på frikadeller! Blanda ihop ricotta, ströbröd, parmesan, ägg och smaksättning till bollar som du serverar i tomatsås och med pasta till!

 

Torsdag:

Krämig kycklingpasta – lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat

Krämig kycklingpasta – lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat

En suupergod och krämig kycklingpasta med smak av soltorkade tomater och timjan! Jag använder hela lårfiléer, men man kan lika gärna använda sig av sojafiléer eller andra alternativ. Servera i en fin pastatallrik från Broste Copenhagen!

 

Fredag:

Lax med pressad potatis och citronsås med rom

Lax med pressad potatis och citronsås med rom

En enkel med lyxig bjudrätt med potatis i ett lite annorlunda format, nämligen pressad! Servera med en syrlig citronsås och garnera med rom så har du en perfekt bjudmiddag. Du kan köpa potatispress här!

 

Lördag:

Langos – fluffiga och mjuka hemmagjorda langos

Langos – fluffiga och mjuka hemmagjorda langos

Dessa kan man toppa med antingen söta eller salta toppings, vilket gör att den funkar lika bra som middagsrätt eller brunchrätt. Pensla med vitlökssmör eller toppa med gräddfil, rödlök, dill, rom och räkor som jag gör i mitt recept. Möjligheterna är oändliga!

 

Söndag:

Bouef bourguignon – God fransk gryta

Bouef bourguignon – God fransk gryta

En riktigt mustig och god gryta gjord på högrev som fått puttra under lång tid. Jag använder en gjutjärnsgryta från Anders och Petter när jag kokar mina grytor!

 

Veckans efterrätt:

Pepparkakscheesecake med apelsincurd och kardemumma

Pepparkakscheesecake med apelsincurd och kardemumma

En krämig och fräsch cheesecake med smak av pepparkaka och apelsin, vilket ger en väldigt julig smak. Perfekt att bjuda folk på nu under december månad!

Emilia

Kommentera Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

emiliasmatinspo

Daglig matinspo och vardagsstorys!

Korvstroganoff! En klassiker som aldrig sitter fel Korvstroganoff! En klassiker som aldrig sitter fel 😍 alla har ju sina knep så vad måste du ha i din korvstroganoff? Jag har alltid timjan och massa paprikapulver!

Ingredienser 
Ca 4 serveringar
500 g falukorv 
1 st Gullök
2 msk Tomatpure
2.5 msk Ketchup
2.5 msk Paprikapulver
1 msk Timjan
3.5 dl Vispgrädde
3 dl Mjölk
Salt gärna örtsalT vegeta
Peppar
Majsstärkelse 
TILLBEHÖR
Ris

Gör såhär 

Börja med att hacka löken och strimla falukorven i strimlor. Fräs sedan löken i olja tills den mjuknat en aning. Tillsätt korven och fräs den tills den fått färg. Tillsätt ketchup och tomatpure och stek i 2 minuter till.

Vänd i grädden, mjölk och kryddorna (salt, peppar, paprikapulver och timjan). Låt koka upp och puttra på medelvärme/låg under tiden du kokar riset. Om du vill ha en tjockare sås kan du reda såsen med lite majstärkelse (ca 2 tsk i 0.5 dl vatten).
Kycklinggryta med smak av tomat och basilika - enk Kycklinggryta med smak av tomat och basilika - enkelt gryta som går snabbt att laga, funkar bra i matlåda och även går att göra vegetariskt. Byt bara ut mot vegobitar och grönsaksbuljong 😁

Spara och testa! 🤩

Ingredienser - 4 serveringar
500 g Kycklinglårfilé
3 dl Vispgrädde
4 dl Creme fraiche tomat och basilika
2 tsk Kycklingfond
2 st Vitlöksklyftor
200 g Körsbärstomater
1 dl Soltorkade tomater
50 g Spenat
Salt
Peppar

TILLBEHÖR
RisIngredienser 
KYCKLINGEN
Skär kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra och stek sedan i en djup panna. Lägg över kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.

GRYTAN
Dela körbärstomaterna och strimla soltorkade tomater. Stek tomaterna i någon minut tillsammans med vitlök och de soltorkade tomaterna. Häll på creme fraiche, grädde, fond och låt koka ihop. Peppra men avvakta med salt.
Vänd i kyckligen och låt koka ihop. Vänd sist i spenat och smaka av med salt.

SERVERA
Servera grytan med ris.
Hemmagjord Gorbys piroger 😍 vet att de är små Hemmagjord Gorbys piroger 😍 vet att de är småfula men de vart väldigt goda! Och går utmärkt att göra med valfri färs 😍 spara och testa!

Ingredienser (typ 14 st)
DEGEN
50 g Jäst
5 dl Mjölk
1 st Ägg
2 tsk Strösocker
2 tsk Salt
50 g Rumstempererat smör
12.5 dl Vetemjöl
FYLLNING
500 g Valfri färs
1 st Gullök
0.75 dl Tomatpure
1 st Vitlöksklyftor
0.75 dl Ajvar
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Lökpulver
1 tsk Strösocker
Salt
Peppar
TOPPING
3 dl Riven mozzarella
PENSLA INNAN UGN
1 st Ägg
1 msk Mjölk

DEGEN
Smula ner jästen i en bunke och häll på fingervarm mjölk (37 grader). Rör om tills jästen löst upp sig och tillsätt ägg och socker. Rör ihop. Tillsätt sedan hälften av mjölet och salt. Vänd i de rumstempererade smöret i tärningar som du tärnar och arbetar in tillsammans med det sista av mjölet. Arbeta nu degen till en jämn och smidig deg i ca 10-15 minuter i maskin eller för hand. Täck med duk och lås jäsa i ca 45-50 minuter.

FYLLNINGEN
Tärna löken och lägg kryddorna och sockret i en liten skål.
Stek färsen tills den fått fin färg. Vänd i löken och stek ihop tillsammans med färsen. Vänd i tomatpurén och låt den stekas på i några minuter. Tillsätt ajvar, kryddor, peppar och smaka av med salt. Smaka eventuellt upp med mer kryddor och ajvar. När du tycker färsen känns bra kan du ställa den åt sidan får att svalna.

FORMA GORBYS
När degen jäst klart vänd ut den på din arbetsyta. Inget mjöl behövs. Dela degen i 2. Täck degen du inte bakar ut så länge med en kökshandduk. Dela i ca 100 g stora bullar. Kavla ut degen till ca 1-0.5 cm tjock oval, den behöver inte vara helt jämn.
Platta till dina cirklar och placera ca 1 dl fyllning i mitten så att du har 2 cm runt kanterna. Toppa med ost. Nyp sedan ihop kanterna ordentligt över fyllningen. Det här är det trixiga momentet och du behöver säkert nypa till några gånger.
Låt pirogerna vila på plåten i 20-25 minuter.

GRÄDDA PRIOGERNA
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla pirogerna med ägg och mjölk som du vispar upp. Grädda pirogerna i 12-18 minuter. Exakt tid beror på storleken på dina piroger och din ugn.
Ta ut dina piroger och låt dem vila under kökshandduk i ca 15-20 minuter innan du serverar.
7 goda vardagsrätter med helgkänsla 😍 |Veckan 7 goda vardagsrätter med helgkänsla 😍 |Veckans matsedel v.4 | En blandning av goda rätter som man lika väl kan bjuda på helgen men som är smidiga att laga under veckan också. Har du någon sån rätt du lagar när du vill lyxa till det men laga något enkelt?

Alla recept hittas i ett samlat inlägg på Matinspo.se, finns på startsidan men du kan söka på veckans matsedel v.4 ifall du inte hittar 😃

Spana in menyn och spara för inspiration 😍

1. Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater
2. Chorizopasta 
3. Cannelloni med ricotta och spenat 
4. Chicken Katsu - krispig schnitzel med panko
5. Chicken chop suey - enkel och mild wok med ris
6. Tunna pannkakor - servera med valfri topping men extra lyxigt med hasselnötskräm, smulat kex  och bär
7. Thaisallad med krispig tofu och jordnötsdressing
KRÄMIGA chokladbollar! 😍😍 mixa smeten och b KRÄMIGA chokladbollar! 😍😍 mixa smeten och byt ut strösocker mot florsocker, blir krämigt och gott.. Smeten behöver stå i kylen en stund men sen är den redo att rullas! Rulla sen i valfritt, jag föredrar pärlsocker. Vad föredrar du?

Ingredienser 6 stora eller 12 mindre (typ som köttbullar)
Ingredienser 
100 g Rumstempererat smör
4.5 dl Havregryn
1.25 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
0.25 dl Kallt starkt kaffe 
0.75 dl Kakao
1 nypa Salt 
ATT RULLA I
Pärlsocker eller kokos

Gör såhär 

SMETEN
Lägg alla ingredienser förutom pärlsockret i en matberedare. Viktigt att smöret är rumstempererat. Mixa till en slät smet. Lägg över i en skål och ställ sedan i kylen så att smeten får sätta sig lite.

RULLA TILL BOLLAR
Rulla till 4 stora bollar eller till 8-10 st mindre.
Smidig och god wok med sweer chilisås och Quornbi Smidig och god wok med sweer chilisås och Quornbitar! Wok är verkligen ett perfekt sätt att äta Quorn på 😍 men de funkar också fint i grytor eller i pasta. Har du något smarrigt recept du brukar laga med quorn?

Spara gärna och testa!

#quornsverige

Ingredienser - 4 portioner
300 g Quornbitar
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 påse sockerärtor
1 broccoli (eller blomkål)
1 burk minimajs
2 morötter

Såsen
1.75 dl sötsuras (välj en god variant)
1 dl oystersås eller vegetarisk mushroomsauce
3 msk japansk soja
2 tsk fisksås (valfritt)

Övrigt
Risnudlar

Gör såhär
Preppa alla grönsaker: Strimla och hacka morot, paprika och broccoli. Sila av och dela minimajset och sockerärtorna. 
Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål.

Börja woka: Woka grönsakerna i omgångar. Jag börjar med att woka paprika och morot i ett par minuter tillsammans med 1 vitlöksklyfta. Lägger över dem på en tallrik och wokar broccoli/blomkål med vitlök. Stek sedan Quorn. När Quornet är stekt - vänd i alla wokade grönsaker, majs och sockerärtor. Tillsätt såsen och låt de wokas ihop tills grönsakerna känns tillräckligt mjuka men med krisp kvar.

Servera woken med risnudlar eller ris om du föredrar det!
Ugnsbakad ravioli i krämig tomatsås! 🍅 Ni eft Ugnsbakad ravioli i krämig tomatsås! 🍅 Ni efterfrågar enkel vardagsmat för hela familjen och har är en sådan rätt 😍 snabblagat och gott! 

Ingredienser - ca 3-4 portioner
500 g färska ravioli gärna ostfyllda men valfritt
TOMATSÅS
500 g Tomatsås (mutti basilika)
4 dl Grädde
1 msk Oregano
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Olivolja
2 msk Tomatpure
Salt
Peppar
TOPPING
3 dl Riven mozzarella
2 st Mozzarella (vanlig boll)
1 kruka Basilika
Pestoklickar (valfritt men ta inte för mycket om den är väldigt salt)

Göt såhär 
Fräs vitlöken på svag värme i olivoljan. Tillsätt tomatpuren och fräs lite till. Tillsätt tomatåsen och låt koka upp. Låt puttra i 10 min. Tillsätt grädde, oregano och salta och peppra. Koka upp.

Sätt ugnen på 200 grader. Häll över pastan i i en form och häll över såsen så raviolin täcks. Blanda. Toppa med både riven mozzarella och vanlig mozzarella. Grädda i ugnen i ca 10 min med folie och 10 utan så att den får färg.

Toppa med färsk basilika och servera!
Krämig broccoli och blomkålsoppa 🥄 | Rätt 7 Krämig broccoli och blomkålsoppa 🥄 | Rätt 7 av 7 i förra veckans billigare middagstips | Soppa är ju något som går att variera väldigt mycket och i många fall blir det väldigt billigt. Speciellt olika grönsakssoppor. Det går utmärkt att använda frysta grönsaker också för att komma mer ytterligare i pris.
Vill du ha det i matlåda är ett tips att hälla ner de i en termos så blir det säkrare att frakta 😃

Vilken är din favoritsoppa?

Ingredienser- 4-6 skålar
250 g Broccoli
400 g Blomkål
1 st Vitlöksklyftor
2 tärningar Grönsaksbuljong
1 liter Vatten
2 dl Grädde
Salt
Peppar
Chilipulver
1 msk Smör
TILLBEHÖR
Gott bröd
Creme fraiche (valfritt)

Gör såhär 
ROSTA BLOMKÅL OCH BROCCLI

Lägg över broccoli, blomkålsbuketter och vitlök på en plåt. Tina och kläm ur vätskan om den är fryst. Salta, peppra och ringla över olivolja. Rosta på 250 grader i ca 15 minuter.

KOKA SOPPAN
Koka upp vatten och buljongtärningarna. Lägg ner den rostade broccolin och låt koka upp (spara lite till topping om du vill)
Lägg i grädde och låt koka upp igen.
Mixa soppan slät med stavmixer.
Smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Vänd i smör och låt de smälta.

SERVERA

Servera soppan med ett gott bröd. Gott att ha en klick creme fraiche i soppan också!
7 enkla middagstips att laga på trötta dagar | V 7 enkla middagstips att laga på trötta dagar | Veckans matsedel v.3 | Har till den har veckan valt ut några rätter som inte har för många krävande moment och är väldigt goda 😍 
Ni hittar som vanligt alla recept samlade i ett och samma inlägg på Matinspo.se som just nu ligger på startsidan. Funkar också fint att använda sökfunktionen och söka på "veckans matsedel v.3" så dyker det upp!

Sparar även alla matsedlar under guider här på Instagram så det blir lättare att hitta mer inspiration 😃

1. Kycklingcurrywrap 
2. Pasta med bacon och purjolök 
3. Bakad potatis - perfekt till helgen 
4. Pastasallad med soltorkade tomaterröra - för vegetariskt kan du toppa med mer grönsaker, Kronärtskocka och mozzarella 
5. Ugnspannkaka - gör en matigare topping med bacon, morötter och servera kanske keso till
6. Pad see ew - funksr utmärkt med tofu
7. Pasta med avokado och räkor
Ladda fler bilder Följ mig

Instagram Feed

emiliasmatinspo

Daglig matinspo och vardagsstorys!


Korvstroganoff! En klassiker som aldrig sitter fel
Korvstroganoff! En klassiker som aldrig sitter fel 😍 alla har ju sina knep så vad måste du ha i din korvstroganoff? Jag har alltid timjan och massa paprikapulver!

Ingredienser 
Ca 4 serveringar
500 g falukorv 
1 st Gullök
2 msk Tomatpure
2.5 msk Ketchup
2.5 msk Paprikapulver
1 msk Timjan
3.5 dl Vispgrädde
3 dl Mjölk
Salt gärna örtsalT vegeta
Peppar
Majsstärkelse 
TILLBEHÖR
Ris

Gör såhär 

Börja med att hacka löken och strimla falukorven i strimlor. Fräs sedan löken i olja tills den mjuknat en aning. Tillsätt korven och fräs den tills den fått färg. Tillsätt ketchup och tomatpure och stek i 2 minuter till.

Vänd i grädden, mjölk och kryddorna (salt, peppar, paprikapulver och timjan). Låt koka upp och puttra på medelvärme/låg under tiden du kokar riset. Om du vill ha en tjockare sås kan du reda såsen med lite majstärkelse (ca 2 tsk i 0.5 dl vatten).

Kycklinggryta med smak av tomat och basilika – enk
Kycklinggryta med smak av tomat och basilika - enkelt gryta som går snabbt att laga, funkar bra i matlåda och även går att göra vegetariskt. Byt bara ut mot vegobitar och grönsaksbuljong 😁

Spara och testa! 🤩

Ingredienser - 4 serveringar
500 g Kycklinglårfilé
3 dl Vispgrädde
4 dl Creme fraiche tomat och basilika
2 tsk Kycklingfond
2 st Vitlöksklyftor
200 g Körsbärstomater
1 dl Soltorkade tomater
50 g Spenat
Salt
Peppar

TILLBEHÖR
RisIngredienser 
KYCKLINGEN
Skär kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra och stek sedan i en djup panna. Lägg över kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.

GRYTAN
Dela körbärstomaterna och strimla soltorkade tomater. Stek tomaterna i någon minut tillsammans med vitlök och de soltorkade tomaterna. Häll på creme fraiche, grädde, fond och låt koka ihop. Peppra men avvakta med salt.
Vänd i kyckligen och låt koka ihop. Vänd sist i spenat och smaka av med salt.

SERVERA
Servera grytan med ris.

Hemmagjord Gorbys piroger 😍 vet att de är små
Hemmagjord Gorbys piroger 😍 vet att de är småfula men de vart väldigt goda! Och går utmärkt att göra med valfri färs 😍 spara och testa!

Ingredienser (typ 14 st)
DEGEN
50 g Jäst
5 dl Mjölk
1 st Ägg
2 tsk Strösocker
2 tsk Salt
50 g Rumstempererat smör
12.5 dl Vetemjöl
FYLLNING
500 g Valfri färs
1 st Gullök
0.75 dl Tomatpure
1 st Vitlöksklyftor
0.75 dl Ajvar
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Lökpulver
1 tsk Strösocker
Salt
Peppar
TOPPING
3 dl Riven mozzarella
PENSLA INNAN UGN
1 st Ägg
1 msk Mjölk

DEGEN
Smula ner jästen i en bunke och häll på fingervarm mjölk (37 grader). Rör om tills jästen löst upp sig och tillsätt ägg och socker. Rör ihop. Tillsätt sedan hälften av mjölet och salt. Vänd i de rumstempererade smöret i tärningar som du tärnar och arbetar in tillsammans med det sista av mjölet. Arbeta nu degen till en jämn och smidig deg i ca 10-15 minuter i maskin eller för hand. Täck med duk och lås jäsa i ca 45-50 minuter.

FYLLNINGEN
Tärna löken och lägg kryddorna och sockret i en liten skål.
Stek färsen tills den fått fin färg. Vänd i löken och stek ihop tillsammans med färsen. Vänd i tomatpurén och låt den stekas på i några minuter. Tillsätt ajvar, kryddor, peppar och smaka av med salt. Smaka eventuellt upp med mer kryddor och ajvar. När du tycker färsen känns bra kan du ställa den åt sidan får att svalna.

FORMA GORBYS
När degen jäst klart vänd ut den på din arbetsyta. Inget mjöl behövs. Dela degen i 2. Täck degen du inte bakar ut så länge med en kökshandduk. Dela i ca 100 g stora bullar. Kavla ut degen till ca 1-0.5 cm tjock oval, den behöver inte vara helt jämn.
Platta till dina cirklar och placera ca 1 dl fyllning i mitten så att du har 2 cm runt kanterna. Toppa med ost. Nyp sedan ihop kanterna ordentligt över fyllningen. Det här är det trixiga momentet och du behöver säkert nypa till några gånger.
Låt pirogerna vila på plåten i 20-25 minuter.

GRÄDDA PRIOGERNA
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla pirogerna med ägg och mjölk som du vispar upp. Grädda pirogerna i 12-18 minuter. Exakt tid beror på storleken på dina piroger och din ugn.
Ta ut dina piroger och låt dem vila under kökshandduk i ca 15-20 minuter innan du serverar.

7 goda vardagsrätter med helgkänsla 😍 |Veckan
7 goda vardagsrätter med helgkänsla 😍 |Veckans matsedel v.4 | En blandning av goda rätter som man lika väl kan bjuda på helgen men som är smidiga att laga under veckan också. Har du någon sån rätt du lagar när du vill lyxa till det men laga något enkelt?

Alla recept hittas i ett samlat inlägg på Matinspo.se, finns på startsidan men du kan söka på veckans matsedel v.4 ifall du inte hittar 😃

Spana in menyn och spara för inspiration 😍

1. Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater
2. Chorizopasta 
3. Cannelloni med ricotta och spenat 
4. Chicken Katsu - krispig schnitzel med panko
5. Chicken chop suey - enkel och mild wok med ris
6. Tunna pannkakor - servera med valfri topping men extra lyxigt med hasselnötskräm, smulat kex  och bär
7. Thaisallad med krispig tofu och jordnötsdressing

KRÄMIGA chokladbollar! 😍😍 mixa smeten och b
KRÄMIGA chokladbollar! 😍😍 mixa smeten och byt ut strösocker mot florsocker, blir krämigt och gott.. Smeten behöver stå i kylen en stund men sen är den redo att rullas! Rulla sen i valfritt, jag föredrar pärlsocker. Vad föredrar du?

Ingredienser 6 stora eller 12 mindre (typ som köttbullar)
Ingredienser 
100 g Rumstempererat smör
4.5 dl Havregryn
1.25 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
0.25 dl Kallt starkt kaffe 
0.75 dl Kakao
1 nypa Salt 
ATT RULLA I
Pärlsocker eller kokos

Gör såhär 

SMETEN
Lägg alla ingredienser förutom pärlsockret i en matberedare. Viktigt att smöret är rumstempererat. Mixa till en slät smet. Lägg över i en skål och ställ sedan i kylen så att smeten får sätta sig lite.

RULLA TILL BOLLAR
Rulla till 4 stora bollar eller till 8-10 st mindre.

Smidig och god wok med sweer chilisås och Quornbi
Smidig och god wok med sweer chilisås och Quornbitar! Wok är verkligen ett perfekt sätt att äta Quorn på 😍 men de funkar också fint i grytor eller i pasta. Har du något smarrigt recept du brukar laga med quorn?

Spara gärna och testa!

#quornsverige

Ingredienser - 4 portioner
300 g Quornbitar
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 påse sockerärtor
1 broccoli (eller blomkål)
1 burk minimajs
2 morötter

Såsen
1.75 dl sötsuras (välj en god variant)
1 dl oystersås eller vegetarisk mushroomsauce
3 msk japansk soja
2 tsk fisksås (valfritt)

Övrigt
Risnudlar

Gör såhär
Preppa alla grönsaker: Strimla och hacka morot, paprika och broccoli. Sila av och dela minimajset och sockerärtorna. 
Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål.

Börja woka: Woka grönsakerna i omgångar. Jag börjar med att woka paprika och morot i ett par minuter tillsammans med 1 vitlöksklyfta. Lägger över dem på en tallrik och wokar broccoli/blomkål med vitlök. Stek sedan Quorn. När Quornet är stekt - vänd i alla wokade grönsaker, majs och sockerärtor. Tillsätt såsen och låt de wokas ihop tills grönsakerna känns tillräckligt mjuka men med krisp kvar.

Servera woken med risnudlar eller ris om du föredrar det!

Ugnsbakad ravioli i krämig tomatsås! 🍅 Ni eft
Ugnsbakad ravioli i krämig tomatsås! 🍅 Ni efterfrågar enkel vardagsmat för hela familjen och har är en sådan rätt 😍 snabblagat och gott! 

Ingredienser - ca 3-4 portioner
500 g färska ravioli gärna ostfyllda men valfritt
TOMATSÅS
500 g Tomatsås (mutti basilika)
4 dl Grädde
1 msk Oregano
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Olivolja
2 msk Tomatpure
Salt
Peppar
TOPPING
3 dl Riven mozzarella
2 st Mozzarella (vanlig boll)
1 kruka Basilika
Pestoklickar (valfritt men ta inte för mycket om den är väldigt salt)

Göt såhär 
Fräs vitlöken på svag värme i olivoljan. Tillsätt tomatpuren och fräs lite till. Tillsätt tomatåsen och låt koka upp. Låt puttra i 10 min. Tillsätt grädde, oregano och salta och peppra. Koka upp.

Sätt ugnen på 200 grader. Häll över pastan i i en form och häll över såsen så raviolin täcks. Blanda. Toppa med både riven mozzarella och vanlig mozzarella. Grädda i ugnen i ca 10 min med folie och 10 utan så att den får färg.

Toppa med färsk basilika och servera!

Krämig broccoli och blomkålsoppa 🥄 | Rätt 7
Krämig broccoli och blomkålsoppa 🥄 | Rätt 7 av 7 i förra veckans billigare middagstips | Soppa är ju något som går att variera väldigt mycket och i många fall blir det väldigt billigt. Speciellt olika grönsakssoppor. Det går utmärkt att använda frysta grönsaker också för att komma mer ytterligare i pris.
Vill du ha det i matlåda är ett tips att hälla ner de i en termos så blir det säkrare att frakta 😃

Vilken är din favoritsoppa?

Ingredienser- 4-6 skålar
250 g Broccoli
400 g Blomkål
1 st Vitlöksklyftor
2 tärningar Grönsaksbuljong
1 liter Vatten
2 dl Grädde
Salt
Peppar
Chilipulver
1 msk Smör
TILLBEHÖR
Gott bröd
Creme fraiche (valfritt)

Gör såhär 
ROSTA BLOMKÅL OCH BROCCLI

Lägg över broccoli, blomkålsbuketter och vitlök på en plåt. Tina och kläm ur vätskan om den är fryst. Salta, peppra och ringla över olivolja. Rosta på 250 grader i ca 15 minuter.

KOKA SOPPAN
Koka upp vatten och buljongtärningarna. Lägg ner den rostade broccolin och låt koka upp (spara lite till topping om du vill)
Lägg i grädde och låt koka upp igen.
Mixa soppan slät med stavmixer.
Smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Vänd i smör och låt de smälta.

SERVERA

Servera soppan med ett gott bröd. Gott att ha en klick creme fraiche i soppan också!

7 enkla middagstips att laga på trötta dagar | V
7 enkla middagstips att laga på trötta dagar | Veckans matsedel v.3 | Har till den har veckan valt ut några rätter som inte har för många krävande moment och är väldigt goda 😍 
Ni hittar som vanligt alla recept samlade i ett och samma inlägg på Matinspo.se som just nu ligger på startsidan. Funkar också fint att använda sökfunktionen och söka på "veckans matsedel v.3" så dyker det upp!

Sparar även alla matsedlar under guider här på Instagram så det blir lättare att hitta mer inspiration 😃

1. Kycklingcurrywrap 
2. Pasta med bacon och purjolök 
3. Bakad potatis - perfekt till helgen 
4. Pastasallad med soltorkade tomaterröra - för vegetariskt kan du toppa med mer grönsaker, Kronärtskocka och mozzarella 
5. Ugnspannkaka - gör en matigare topping med bacon, morötter och servera kanske keso till
6. Pad see ew - funksr utmärkt med tofu
7. Pasta med avokado och räkor


Ladda fler bilder



Följ mig


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd

Bröd

Brunch

Brunch

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter

Festmat

Festmat