Saganaki med sesamfrön och honung. Saganaki är greksiska rätter som tillagas i liten panna, det är vad ordet saganaki betyder. Det man bland annat tillagar är ost. Den steks och...
Filodegsrullar fyllda med spenat och fetaost. Enkla och goda! Gott att ha som tilltugg, mellanmål, lunch eller middag med en god sallad till! Det går även att göra filodegsrullarna utan...
Filodegsrullar med fetaost. Supergoda filodegsrullar med fetaost, saftiga och lite krispiga. Gott att ha som tilltugg, mellanmål, lunch eller middag med en god sallad till! Dessa är väldigt vanliga i...
Turkiska kringlor (simit) med sesamfrön. Så goda och relativt enkla att göra! De påminner om bagels men till skillnad från bagels så kokas inte dessa bröd. De doppas i melass...
Gibanica är en traditionell filodegspaj med fetaost från Balkan. Den här varianten som jag har gjort är ”guzvara” och det betyder att filodegsbladen knöglas ihop och doppas i smeten. Den...
Tom kha gai med tofu – thailändsk soppa med rödcurry och kokosmjölk. En sötsyrlig thailändsk soppa som vanligtvis äts med kyckling till men det går lika bra med tofu eller...
Chilinudlar med biff och pak choi! En chiliolja med mycket smak som man blandar ihop med nudlar, biff och pak choi. Rätten är inte stark, men det beror helt på...
Kycklingspett med jornötssås, ris och gurka toppat med sesamfrön. En enkel och god middag. Det som kan vara lite ”klurigt” är att få till jordnötssåsen. Bli inte rädd om den...
Wrap med linspuckar, fetaost, grönsaker och vitlöksyoghurt. Frasiga biffar som kan serveras såhär i en wrap eller med ris/couscous/bulgur med grönsaker och sås. Väldigt gott i vilket fall som helst!
Filodegsmuffins med fetaost! ? Väldigt gott som tillbehör till soppa, till frukost eller mellis. De är som godast när de är färdiggräddade men de går även att värma på eller...