Chokladkola och flingsalt som jag gjort i silikonformar. Det är väldigt smidigt och snyggt, men det går även bra att hälla över i en form, eller i ischokladformar. Kolan går...
Saffranssirap med apelsin som är god att ringla på yoghurt eller på pannkakor. Sirapen håller sig i skafferiet i några veckor om du förvarar den i en stängd burk. Receptet...
En snabbtillagad vegetarisk ramensoppa toppad med shiitake, soyafilébitar och paprika. Du kan ersätta toppingen med tofu, annan svamp eller grönsaker...
Kebabsallad – lättlagat, snabbt och gott. Det går även att göra vegetariskt eller helt vegansk genom att byta ut köttet och mejeriprodukterna till såsen.
Saftiga kycklingspett med paprika och rödlök. Kycklingen får ligga i en yoghurtmarinad i ett par timmar för att bli riktigt saftig. Till spetten kan du servera krispig potatis i ugn...
Muhammara, en paprikaröra med valnötter från mellanöstern. Perfekt till till t.ex biffar eller som röra till plockmat. Jag använder en ajvar med 100% rostad paprika i receptet, men det går...
Baba ganoush, en god libanesisk aubergineröra. Röran är god som tillbehör till grillat, biffar eller till bröd. I röran har man tahini som är en sesampasta och finns att köpa...
Hemmagjord granola med saffran. Saffran ger en julig smak och tillsammans med russin blir det väldigt gott. Hemmagjord granola är så mycket godare än färdigköpt!
Pekanpaj – en klassisk amerikansk paj med mjuk kola och crunch från pecannötter. Låt pajen sätta sig och servera med en kula vaniljglass och få en toppengod efterrätt!