https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Picklad blomkål med asiatiska smaker

  • Tillbehör
  • Tilltugg
  • Vegetariskt
Picklad blomkål med asiatiska smaker. Sötsyrlig blomkål som passar perfekt som topping på t.ex tacos eller som tillbehör. Det är en 1-2-3 lag med chili, vitlök och lime i för...

Emilia

december 16, 2021
Like 4
Share

Mjuk kola doppad i choklad

Cooking Time: 25 min
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Godis
  • Julgodis och julbakverk
Supergod mjuk och len kola doppad i choklad. Jag doppade kolan i 55% mörk choklad men det går bra att...
Share

Mongoliska köttbullar – asiatiska köttbullar

Cooking Time: 30 min
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Kötträtter
  • Kyckling & Kött
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Tillbehör
  • Tilltugg
Mongoliska köttbullar i smakrik och god glaze. Supergoda och passar perfekt att servera till en nudelsallad, med ris eller om...
Share

Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache

  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Tårtor
Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache.  Saftiga chokladbottnar tillsammans med en moussse, ganache och bär. Tårtan är gjord i...
Share

Kycklingsoppa med vermicelli

Cooking Time: 35 min
  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Snabb middag
  • Soppor
Enkel och god kycklingsoppa med vermicelli. Perfekt en kall vinterdag. Jag har i morot och rotselleri men det går t.ex...
Share

Asiatisk rödkålssallad

Cooking Time: 10 min
Okategoriserade
Asiatisk rödkålssallad med nuoc cham dresssing. Nuoc cham dressingen är salt, syrlig, söt och lite het, precis det man vill...
Share

Knäck med med apelsin och pistage

Cooking Time: 25
  • Efterrätter
  • Godis
  • Julgodis och julbakverk
Knäck med med apelsin och pistage. Supergod twist på den traditionella knäcken. Knäck kan vara lite kladdigt och meckigt att...
Share

Pepparkakscheesecake med apelsincurd och kardemumma

  • Efterrätter
  • Julgodis och julbakverk
Pepparkakscheesecake med apelsincurd och kardemumma. Krämig, fräsch och god cheesecake med juliga smaker. Kardemumman i fyllningen förhöjer smaken i pepparkakorna och apelsin passar bra ihop. Förbered cheesecaken i förväg och...

Emilia

december 7, 2021
Like 12
Share

Smördegstartletter med brieost, körsbärsmarmelad och pekannötter – tilltugg till advent

Cooking Time: 30
  • Festmat
  • Förrätter
  • Nyttiga efterrätter
  • Plockmat
  • Tilltugg
Smördegstartletter med brieost, marmelad och pinjenötter. Supergoda små tilltugg som passar perfekt till advent eller när man vill ha något gott tilltugg som är enkelt att göra. Både osten, marmeladen...

Emilia

december 6, 2021
Like 17
Share

Bowl med sötpotatisnudlar

Cooking Time: 30 min
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Nudelrätter
  • Snabb middag
Bowl med sötpotatisnudlar, lax, stekt svamp och spenat. Lyxigt, snabblagat, glutenfritt och gott! Sötpotatisnudlar är väldigt lika risnudlar då de...
Share

Filodegspaj med spenat och fetaost

Cooking Time: 45
  • Balkanmat
  • Brunch recept
  • Buffémat
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Midsommarmat
  • Påskrecept
  • Snabb middag
  • Sommarmat
  • Vegetariskt
Filodegspaj med spenat och fetaost. Enkel och god filodegspaj gjord på färdigköpt filodeg och fylld med blancherad färsk spenat och...
Share

Krämig potatisgratäng med tryffelkräm och parmesan

Cooking Time: 55 min
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Påskrecept
  • Potatis
  • Tillbehör
  • Vegetariskt
Krämig potatisgratäng med tryffelkräm och parmesan. Supergod och krämig potatisgratäng som passar perfekt till julbordet istället för Janssons frestelse eller...
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Minns ni min hydroponiska odling? Här är resulta
Minns ni min hydroponiska odling? Här är resultatet efter 1 månad och ett gott baslikasmör du kan göra!!😍 
I samarbete med @miljöcenter 🌱8
så fin basilika med stoora blad. Och jag har liksom inte alls behövt anstränga mig för att det ska lyckas. Det enda jag har gjort är att jag har bytt vatten var 7-10dag och tillsatt lite hydroponisk växtnäring från Blomstra. 

Och det första jag gjorde var basilikasmör att ha på bruschetta, otroligt gott! Du kan också använda smör till pasta eller kyckling t ex. 

Kort om hydroponisk odling: en jordfriodling där växtnäring och vatten gör så att odlingen lyckas. 
Jag använder Greenlines Growing P10 som är ett helautomatiskt hydroponiskt system som dessutom är snyggt, tar lite plats och gör odlingen lättskött. Finns bland annat att köpa på Bygghemma och Clas Ohlson. 

Ingredienser basilikasmör
2 stora nävar basilika 
50 g rumstempererat smör
1 vitlöksklyfta (jag tog 2 men en räcker)
Flingsalt 

Övrigt 
Baguette
Tomater
Rödlök
Olivolja 
Salt 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g grader.
Blanchera basilikan och mixa sedan ihop med smör, vitlök och salt. Ställ i kylen en kort stund. Hacka under tiden rödlök och tomat. Blanda ihop med salt och olivolja. 

Skiva baguetterna och placera på en plåt. Börja på basilikasmöret.
Rosta baguetteskivorna i cirka 10-15 min, eller tills dom är gyllene. 

Toppar med tomat och rödlöken. Njut direkt! 

#basilika #basilikaodling #matinspo #basilikasmör #brunchetta #förrätt #matlagning #miljöcenter #hydroponisk odling #greeline


Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni tagg
Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni taggade?😍 först ut dessa fluffiga brioschesaffransbullar med hasselnötskräm, eller vaniljkräm om du vill! Fluffiga och mjuka som moln ☁️

Recept på lussekatter och saffransbullar med mandelmassa är näst på tur!

Ingredienser 
Detta sna kokoas ihop
1.75 dl mjölk
0.5 dl vetemjöl 

Till degen
1 dl Strösocker 
1 g saffran 
25 g jäst
2 dl mjölk
3 ägg
9.5 dl vetemjöl 
120g smör
1.5 msk olja 

Fyllda saffransbullar - mjuka som moln!☁️
Du kan fylla dem i antingen vaniljkräm eller hasselnötskräm.
Den här degen är elastiskare och klibbigare än vanlig bulldeg. Typ som en briochdeg.

Gör såhär
Koka ihop mjöl och mjölk till en tjock massa. 
Lägg över in bakbunke. Tillsammans med ägg, mjölk, jäst, saffran, och socker. Rör ihop och tillsätt sedan lite av mjölet åt gången samt salt. Vänd i rumstempererat smör. Arbeta degen i ca 15 min. Den kommer vara åt det klibbiga hållet. Låt jäsa i bunke i cirka en timme.
Skälp ut degen på ett mjölad yta. Knådda ihop lite grann med mjöl. Kavla ut och dela i 12-15 st rutor.
Fyll varje ruta med en matsked nutella eller vaniljkräm. Stäng igen rulla ihop och placera i en form klädd med bakplåtspapper. Täck och låt jäsa i 20 min
Värm ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 min eller eller tills bullen har uppnått en innertemperatur på 98 gra.der. Exakt tid varierar beroende på ugn.
Låt svalna något innan du pudrar med florsocker.


Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag ba
Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag bakade det här brödet, men nu måste jag göra det oftare för det är såå gott!

Gör mackor på eller servera till soppa 😍

Ingredienser 
25 g färsk (1/2 pkt torr, kör du torr)
2 tsk Salt
10.5 dl 
Vetemjöl special
2.5 dl Mjölk
2 dl Naturell yoghurt
1 dl Rapsolja 

Topping
1 st Ägg
Sesamfrön
2 msk Smör

Degen 
Lös upp jästen i ljummen mjölk, addera yoghurt och olja i. Addera 1/3 av mjölet.Blanda ihop med en slev till en kletig deg. Tillsätt en tredjedel till och saltm blanda ihop - antingen med en slev eller för hand. Arbeta nu in resten av mjölet för hand eller med maskin tills du har en smidig och mjuk deg. Hellre lite åt det kladdiga hållet än torr. Men känns den för kletig addera lite mer mjöl. Har hållt nere mängden mjöl i receptet då det är bättre att addera mer i efterhand än att ha i för mycket från början.
Lägg degen i en skål och täck. Låt jäsa i 60 min. 

Degen 2
När degen jäst färdigt ta fram en rymlig form (helst rund) men det går bra med fyrkantig också. Olja formen. Gör 7-9 st bollar av degen och placera dem i formen nära varandra. De kommer jäsa ihop. Täck dem och låt jäsa i formen i 30 min. Värm ugnen till 200 grader under slutet av tiden.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i 25-40 min tills brödet är gyllene och har en innertemp på 98. Ta ut bröden och pensla med smält smör. Täck brödet med duk i ca 15-20 min så de får svalna och mjukna upp. Servera direkt! Förvara i påse så håller de sig mjukt dagen efter. Frysa in går också bra!

#bröd #bryrbröd #matinspo #bakning #pogaca #bakabröd



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter