Ingredients
-
Kyckling
-
600 g Kycklingfilé
-
1 msk Japansk soya
-
Peppar
-
2 tsk Bakpulver
-
Såsen
-
2.5 msk Kinesisk soya
-
2 msk Ljus risvinäger
-
3 tsk Sriracha
-
1.5 msk Rapsolja
-
2.5 msk Oystersås
-
3 tsk Strösocker
-
Grönsaker och tillbehör
-
1 paket Äggnudlar250 g
-
1 st Paprika röd
-
6 st Salladslök
-
2 st Morötter
-
200 g Vitkål
-
3 st Vitlöksklyftor
-
2 tsk Ingefära
Directions
Chicken chow mein – god kinesisk kycklingwok med nudlar. En väldigt smidig wok där både grönsakerna och proteinet går att variera efter smak och det man har hemma. Byt ut kycklingen till biff eller tofu. Jag tycker det blir extra gott att toppa chicken chow mein med lite salladslök, krispigs chiliolja, sririacha eller chiliflakes!
Jag använder äggnudlar men är du allergisk går det bra att ersätta äggnudlar med risnudlar. Kör du på risnudlar kan jag rekommendera att blötlägga dem istället för att koka dem. Då riskerar du inte att de blir överkokta när det blandas ihop med kycklingen. Blötlägg nudlarna i kallt vatten ca 1h innan du tillagar woken.
Fler goda recept med nudlar
- Yaki udon nudlar – enkelt och väldigt gott!
- Nudlar med krispig chiliolja med jordnötter
- Thaisallad med risnudlar, krispig tofu och jordnötsdressing
- Pad see ew – enkel och god thai wok
Fler andra goda asiatiska recept
- Wok på plåt – Grönsakswok i ugnen
- Vetenudlar med stekt färs
- Vegetarisk pad thai
- Vegetariska dumplings – med två dippsåser och grön sallad
- Crispy Sticky chicken med sesamfrön, syrlig asiatisk gurksallad och ris
Steps
1
Done
|
KycklingenDela kycklingen i minder bitar och marinera med soya, peppar och bakpulver. Låt stå medan du förbereder resten. |
2
Done
|
SåsenBlanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ åt sidan. |
3
Done
|
Grönsaker och nudlarKoka nudlarna men inte så att de blir helt klara då de kommer gå klart i woken sen, de ska vara 1-2 minuter från al dente. Lägg över nudlarna i en skål med kallt vatten för att stanna av kokningen och sila sedan av och låt dem torka medan du förbereder resten. |
4
Done
|
Börja stekaVärm en wokpanna med lite olja och stek kycklingen. Sprid ut den så den får lite yta. Ta ut den och stek nu paprika och morot i 1 minut ungefär. De ska fortfarande behålla krispet. Lägg i kålen och stek lite till. Ta ut grönsakerna och häll på lite olja i pannan. Vänd i salladslök, ingefära och vitlök och stek på utan att löken tar färg. Vänd i nudlarna. Blanda ihop och låt nudlarna stekas på lite. Vänd sedan i såsen och sedan även kycklingen och grönsakerna. Woka ihop och sedan är maten klar! |
5
Done
|
ServeraServera chicken chow main som den är eller toppa med salladslök och/eller chiliolja! |
10 Comments Hide Comments
Det här var så gott. Kan verkligen rekommendera!!
Va kul att höra!! tack <3
Jättegott!
Tog purjo istället och vitvinsvinäger då det var det jag hade.
Kul! Gott med purjo!
Gjorde detta till middag idag vilket var SÅ GOTT och VÄLDIGT uppskattat
så roligt att höra, tack!
Varför bakpulver?
det gör köttet mer mört!
Mycket gott! Trots att jag inte hade alla ingredienser till såsen hemma, så det blev rapsolja och kinesisk soya.
Vad kul att du tyckte om det!! Ja ibland får man ta vad man har