Matsedel v.46 | Värmande middagar att äta i november
Veckans matsedel – Värmande middagar att äta i november
I veckans matsedel har jag samlat sju recept som alla värmer dig under novembers kalla dagar.
Hoppas du hittar någon pastarätt som passar just dig! 💖
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Måndag:
Korvgryta med ris
Detta är en billig, god och lättlagad middag som passar hela familjen. Du kan laga denna med vilken korv du vill. Servera med ris och en god gurksallad till!
Stek din korvgryta i en bra och hållbar wokpanna, då kan du röra runt såsen utan att det skvätter över hela köket. Denna från Fiskars är min favorit, och en panna jag använder ofta!
Klicka här för att se närmare!
Tisdag:
Röd currysoppa med kyckling
God thaisoppa med röd curry, nudlar och kyckling. En smakrik och supersmarrig middag som värmer hela dig. Fräs currypasta, kyckling kryddor och vänd i kokosmöjlk. Låt puttra ihop och addera nudlar, blancherad paprika och topping!
Onsdag:
Tuscan Ribollita soppa – italiensk grönsakssoppa med bönor
Smarrig soppa med morot, selleri, lök, svartkål och vita bönor. Påminner lite om minestrone fast utan pasta. Väldigt god och lättlagad. Toppas med parmesan och serveras med gott bröd till.
Torsdag:
Chili con carne – gulaschinspirerad
Chili con carne med mycket smak! Jag blev inspirerad av den ungerska gulaschen och ville testa något nytt. Så det blev en chili con carne med mycket smak av paprika, kummin och lite chili. Ett gott sätt att variera den klassika chili con carnen på! Det går självklart bra att variera bönorna.
Tacospaghetti
Tacofredag, men på ett nytt sätt! En perfekt middag för hela familjen. Denna rätt blir även perfekt i matlådan om du lagar den under veckan!
Lördag:
Bouef bourguignon
Detta är en god fransk gryta med högrev som blir riktigt god när den får puttra länge. När grytan är klar toppas den med stekt svamp, steklök och bacon. Grytan serveras vanligtvis med potatismos med det lika bra med kokt potatis eller ris.
Vill du ha en vegetarisk bouef så hittar du det här!
Söndag:
Krämig tikka masala med linser
Jag har tidigare gjort tikka masala med kyckling och med paneer men det här är min senaste favorit! Så smakrikt och gott. Jag åt med ris till men couscous eller bulgur funkar också bra. Vill du baka naanbröd till så har jag ett recept här.
Veckans efterrätt: